Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz HSM #12150 üzenetére

    Hát az a kisventis szörny az biztos porszívó, így ránézésre is :D
    Ok, ez a döntött borda/venti ez jó ötlet részükről. Viszont 2 dolgot nem értek.
    Ha oldalt zárt, és a talpa tömör, a felső zölddel bekeretezett részről hol távozik a levegő? Vagy a kép volt csalóka és oldalt nem zárt? A piros keretben lévő részen nincsenek lamellák, hanem ott tömör a hűtő?

    Átlát azon a kamera, attól ne félj. :) Nem hinném, hogy a lyukak között megbújnak rejtett hotspot-ok. Az a rész egységesen meleg.

    Az általad linkelt francia oldalon a Giga 290-ek is full pirosak, nem tudom hol látod azt a -10 fokot. :D Sőt, mintha a sima 290 még jobban át is lenne melegedve.

    Lefuttattam közel azonos beállításokkal én is a tesztet, bár annyira nem tudtam levenni a gpu feszt( -100-on már BS-ezik desktopon is), illetve fix 50%-os ventivel járattam, az átlag nálad is annyi volt.

    A vrm2 a hűtésből adódóan az persze, hogy melegebb, de szerintem ahhoz képest, hogy a fesz több (~40mV), és ez X-es kártya, szerintem egész jó a többi.

    Ami viszont érdekes lehet, azok az áram és teljesítmény értékek. Közel 25%-al több áramot kerget át a tiéden, pedig a fesz kevesebb neked.

    Azért megnéztem persze a gyári órajeleken is, ez már azért magasabbak a hőmérsékletek, de azért vegyük figyelembe, hogy ebben a szobában elég meleg van, a ház is be van kuporgatva az asztal alá, a szellőzése sem kimondottan acélos...

    Viszont érdemes megnézni, hogy a +60mV és a +100Mhz mem/gpu milyen szépen megdobta a teljesítményt és az áramot.
    Már amennyiben kicsit is hitelesnek mondhatóak ezek, bár a fentiek fényében nekem azért vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban. :)
    Hozzátenném azt is, hogy ezekkel a feszekkel 1100/1450-en simán megy a kártya, semmi kék, piros, fekete és egyéb egzotikus színek nem kísértenek. :) Ennél azért agresszívebb ventiprofilt használok, úgy játék közben max 85 a vrm, és nem szoktam vele órákig stressz tesztelni, használom, és annak a célnak tökéletesen megfelelő.

    Ettől függetlenül, mivel magam sem szeretem az ilyen magas hőmérsékleteket, meg fogja kapni idővel a vizet, de azért a magasabb vrm hőmérséklet miatt én nem írnám le az asus kártyákat. :)

Új hozzászólás Aktív témák