Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz ScomComputer #277 üzenetére
Mondjuk ebben mi a meglepő? NV referenciával sem szoktam találkozni, pedig az is kapható elvileg.
-
Kansas
addikt
válasz huskydog17 #299 üzenetére
"A fele annyira azért extrém erős túlzás" saját tapasztalat? Ha a mérőműszer ezt méri, akkor általában ez van - a dB skála sajátossága, hogy 3dB-nként kb. duplázódik a hangerő és pl. a CB teszt mérése alapján van köztük 4 dB, a TPU tesztje szerint meg 7 dB.
Az én első választásom is egy Sapphire Nitro, de eddig azt se tudni, lesz-e olyan, második a Sapphire Pulse, harmadik meg az ASUS TUF. Az XFX nekem inkább csak tetszik, mint kéne, bár jó árazással... mivel egy jó ideje a videókártya az egyetlen add-on kari a gépemben, pont nem érdekel, hogy 2 vagy 3 slot vastag. A mostani ITX lapomon akkor se lenne hely semmi másnak, ha a VGA csak 1 slotos lenne, ha meg visszaváltok ATX-re, akkor meg azért nem érdekel - mATX-en lehetne egyedül macerás, de az meg engem nem igazán érdekel, mert csak ITX(Zalman M2) és ATX(Cooler Master N500) házam van "készleten", az egyikbe nem fér bele, a másikba meg minek olyan kicsi...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
BReal
addikt
válasz huskydog17 #289 üzenetére
(#289) huskydog17: Szerintem az értékek jók (-15 fok a kártyán azért elég jó), csak épp túl sokat kérnek érte. Persze úgy is lehet értelmezni, hogy ezért a felárért többet várnál el. Nyilván ha referencia áron a Powercolor 3 fokkal melegebb lesz és egy picivel hangosabb, az jobban megéri, mint a Strix. Én az XFX Thiccre és a két Sapphire-ra leszek kíváncsi.
(#299) huskydog17: De, a legdrágább lesz. Mint kb. minden Strix esetén (talán EVGA-ból van hasonló árú, de ott talán jobban meg szokták tolni az órajeleket).
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Itt pedig alaposan kivesézik a Strix 5700 XT PCB-t, az elemző bácsi oda van érte, nincs semmi fikázás:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazából ahogy látom, ez majdnem ugyanaz (ha nem ugyanaz) a hűtő mint a Vega-n volt.
Az mindenképp jó dolog, hogy majdnem 10dB-el halkabb mint a Vega64 volt.
Viszont osztom azt a véleményt, hogy ez továbbra sem egy jól kialakított hűtés. és csupán azért tud most jobb értékeket és eredményeket felmutatni ezen a kártyán, mert nem fogyaszt annyit mint a Vega64.
Ha ez a hűtő azon lenne, szerintem ugyanúgy out of the box esetén elég halovány lennének a hőmérsékletek.
Viszont ugye hűtő ide vagy oda, még így is szét van feszelve. Vega esetén is sokat lehetett nyerni mind hőfokban, mind hangban ha alulfeszeltük.
Itt is ez lesz a helyzet.
De azért már az sem rossz, hogy folyamatosan 2000MHz felett volt játékok alatt a GPU órajele.
Én annyit elárulhatok, hogy tudom mennyi lesz a magyar ára várhatóan az ASUS-nak, de se itt, se privátban nem mondhatom el, és nem is fogom még pár napig.
De amúgy a többi gyártóhoz viszonyítva fogja majd az ára eldönteni, hogy mennyire lesz kapós, mert amúgy egy egész élhető kártya lett ezzel a hűtéssel is.Az MSI EVOKE OC amúgy már feltűnt itthon egyik nagyker listájában ár nélkül.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
zef
tag
Befutott egy Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse review is a TPU-n.
-
zef
tag
-
huskydog17
addikt
Sapphire Radeon RX 5700 és 5700XT Pulse Becnhmark - ComputerBase
A sima 5700 Pulse kellemesen halk mindkét BIOS-al, de az XT változat csak az alternatív (Silent) BIOS-al ad elfogadható zajt, az alapértelmezett BIOS-sal az XT Pulse túl hangos.
Hamarosan jön még több custom megoldás teszt tőlük.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ScomComputer
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Végre jönnek a tesztek!
Az tisztán látszik, hogy nagy általánosságban nem fogják beérni a customok az RTX 2070 Supert. Néhány játékban jobbak, de összességében a 2070 Super erősebb. Ráadásul ahogy látom a Superből a referencia a tesztekben a mérce. Ha custom 2070 Superrel hasonlítjuk, akkor még pár % előnye van a Supernek.
Az ár dönt el mindent. Ha normális 5700xt customot lehet majd kapni 150ezerért, akkor azt mondom az egy jó vétel, tekintettel arra, hogy 180ezer alatt nincs 2070 Super custom. 30ezerrel nem arányosan nagyobb a teljesítménye. Erre a 150ezres árra a Sapphire Pulse-nak megvan az esélye.
Véleményem szerint azonban amely 5700xt customoknak az itthoni ára eléri a 180ezer Ft-ot, ott már nem számítanak jó vételnek.
-
Kansas
addikt
RTX 2070S-eknek a legalja van 180e-ért, pl. az iPonnál konkrétan 1 féle non-blower 2070S van 178e-ért, egy másik van 200e-ért, az összes többit 210e körül adják - azokoz képest még egy 180e-s RX5700XT se rossz vétel.
És ahogy kinéz, 180e-ért az RX5700XT kínálat közepe-teteje lesz, nem az olcsó példányok.
Az ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super pedig még Alzánál is 235e...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
Erről a TRrixx boost-ról mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz #82819712 #319 üzenetére
Mi lenne, felbontás scaling-et csinál, 4K helyett pl 85%-ra állítva konkrétan 3264x1836-ban számol - RIS-sel együtt akár még érdekes is lehet, de akárhonnan nézem, kicsit "csalás" - olyasmi, mint a DLSS-az NV oldalon.
A TPU tesztben konkrétan egy egész oldalt szenteltek a magyarázatra...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Qtya123
őstag
Én konkrétan erről a példányról beszélek:
MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OCEz 178ezer Ft és nem hiszem, hogy az alja. Tudom, hogy a többi drágább. Ha egy custom 5700xt is hasonló árban fut, szerintem ez jobban megéri ár/értékben.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Igen, de pl. a Sapphire-ok és a Powercolor-ok inkább 150-160e körül lesznek tippem szerint, ebben az árban talán a STRIX lesz, de ahogy többen is kifejtettük már, az ugyanúgy nem éri meg, mint pl. a 2070S STRIX se 240e-ért...
A Sapphire RX5700XT ref kártya pl 144e Alza-n, na most a Pulse az 10$-ral van MSRP felett, tehát ez alapján esélyes, hogy még a 150e-t se fogja elérni...
(#325) Shkiz0 Hány év garival vajon?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na helyzetjelentés.
MSI Radeon RX 5700 XT 8GB EVOKE OC egy áron lesz a jelenleg kapható Asus ref XT-vel. (Aug 22-re ír érkezést a nagyker)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Stillx
csendes tag
Meguntam a várakozást és beszereztek az osztrák mediábol egy 2060 supert strixet 509 euróba. Fullhdra bőven jó lesz!
-
nagyúr
AMD-re rá lehet fogni, hogy szeretnek balfaszkodni, de kivételesen most a Navi esetén minden jól ment, volt darabszám bőven, nem úgy mint a Vega esetén, illetve most a CPU esetén.
Ha MSI-ből érkezik akkor a többiből is fog, nyugi. Béka segge alatt van az eth árfolyam, szóval bányászok sem fognak kapkodni ezekért.
És ha elolvasod figyelmesen amit írtam, láthatod, hogy van érkező készlet belőle, ha kell máris tudok neked foglalni MSI EVOKE-t[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Ezekiell
veterán
-
beef
őstag
-
Kansas
addikt
Ha nem zavarna a blower hűtő, én tuti hogy 50th Anniversary Graphics kiadást szereznék valahogy, szvsz kib*ott jól néz ki...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Pedig kb. az szól mellette, na meg a nem is olyan rossz mértékű gyári OC(ezekbe elvileg válogatott lapkák kerülnek)...
-
subaruwrc
félisten
khm esetleg segítenétek ?
rx 5700 superposition eredményekkel
el kéne helyezzek egy kártyát a sorban hogy hozza-e a gyárilag elvárhatót vagy sem.
thx
-
BReal
addikt
De RX 5700 XT-ből lesz 135000-140000 Ft-ért is custom. Ahogy írtam, nem a Strix árából kell általánosítani 1-1 VGA árára, mert irgalmatlanul, egyben irreálisan drágán adják.
(#327) Stillx: A lehető legszarabb ütemben sikerült beszerezni, de grat hozzá... Szerintem 1, max 2 héten belül 100 EUR-val olcsóbban tudtál volna gyorsabb kártyát venni az AMD-től.
[ Szerkesztve ]
-
Stillx
csendes tag
Az a 100 euró nem vág földhöz!! Amire kell(Apex, pubg) abban nem teljesít jobban az rx!! Hetekig meg nem akarok gép nelkül maradni. Gyengébb kivitelt meg nem ajánlok senkinek az 5700ból!! Tesztkörnyezetben jól néznek ki a hőfokok, de egy kis házban vagy nyáron bőven 80 fok fölé fog kuszni. Pl. az rtx soozatból meg lehet nézni, hogy mennyi eladó Ventust találni az aprón, nem hiába!!
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Ha azonos körülmények között tesztelve (Strix vs. Pulse) 2 fokkal hűvösebb a Pulse, emellett terhelés mellett 1 dB-lel halkabb is, akkor ugyanabban a kis házban is hűvösebb és halkabb lesz. Hol látsz sok Ventus hirdetést HA-n? 13 találat van, amiből valamelyik keres ilyet, valamelyik GTX 1660 hirdetés. Egyébként azt is nyugodtan írhattam volna, hogy annyiért 2070 Supert is vehettél volna, nem kell feltétlenül AMD-ben gondolkodni.
Apexben pedig jobban fut az RX 5700XT a 2060 Supernél, ha az RX 5700 is előzi a 2060 Supert.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Illetve ennyi erővel vehettél volna RTX 2080 Supert, mert akkor az a 200 EUR se vág földhöz. Egyszerűen a Strix iszonyat szarul van árazva, és ahogy egyre csökken a GPU-k fogyasztása, semmi pluszt nem kínál a gyengébb hűtésekkel szemben. Csak a márka és ROG fanatikusok vásárolják. Eladásokban kb. sehol sincs. Nézz végig a különböző Amazon oldalok bestseller GPU-inak listáján.
(#342) Stillx: Én 3 2080 Ventus hirdetést látok. Ebből az egyik 1080Ti-re váltana 2080-ról értékegyeztetéssel (ezt mondjuk nem teljesen értem). Milyen következtetést tudsz ebből levonni? Esetleg nem azt, hogy ezekből adják el a legtöbbet, ezért logikusan ebből lesz a legtöbb eladó használt is?
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Javítok: 4 hirdetés van, csak a Ventusra az egyiket nem dobta ki a kereső.
Oké, és azonos áron, függetlenül attól, hogy nincs szükséged nagyobb teljesítményre, nem a nagyobb teljesítményűt veszed? Később drágábban el tudod adni, mint az azonos árú, de gyengébb GPU-t. Sajnos zéró logikát látok az érvelésedben, így már kb. értem is, miért azt vettél, amit.
[ Szerkesztve ]
-
Stillx
csendes tag
Azt a következtetést vonom le, hogy a teljesítményt meg kell fizetni igy is ugy is. 150000ft nem kevés egy rx 5700ert sem!! Csak most mindenki meg van feszülve, hogy egy kicsit jobban jár!! Ki van ez találva rendesen!! Az eladó ventusokkal kapcs biztos igazad lehet!! Én elég felületessen futottam át a hirdetesek!!
-
Phobosz90
csendes tag
Sziasztok,
van valami különösebb oka hogy i5-9600k-val párosított tesztet sehol sem találok se 5700 se XT verzióval?
Elméláztam a gondolattal hogy inkább egy új AMD-t vennék használt 1080TI helyett de sehol sem találok számokat a neten róla..
Üdv és köszi a választ. -
BReal
addikt
válasz Phobosz90 #348 üzenetére
Itt van pl. teszt 8700K-val. Kb. tized százalékra hasonló teljesítményt produkálhat 9600K-val is. Ilyen kártyákat teljesen fölösleges különböző CPU-kkal tesztelni, kivéve, ha nagyon belépő vs. nagyon csúcs CPU-t hasonlítanak össze (Pentium vs. 9600K-9900K). Ha nem 2080Ti van a gépben, akkor FHD-n a 2 CL (8000 és 9000) és a Zen2 CPU-k között kb. 0 különbség van (2080Ti-vel is 2-5% CPU típustól függően a 6+ magosok között), 1440P-ben pedig az a 0 is nullább lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eladó rx 6500 xt
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- DELL RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL Eladó! 92.000.-
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest