Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodion
aktív tag
válasz Kolbi_30 #13999 üzenetére
Tenyleg? Hu... azta. Nemtudom hogy mi koze ennek az en hszemhez de ez tenyleg igy van nem mondtal rosszat .
Viccet felreteve. 750mV az 5700XT kartyak gyari fesze. Ez par (nem mind) kartyanak egesz egyszeruen keves. Szepen beallit mindent ujrainditja a gepet es latszolag semmi crash nem volt (Adrenalin nem rinyal hogy default wattman settings reset due to unexpected system failure) megis minden beallitasa oda es gyarin vannak az ertekek.
750mV -ot meg kell emelni es kesz. Ha meg ugy sem jo na akkor mar lehet gondolkodni hw-s hiban.
Felreertesek elkerulese vegett en most a P1-hez tartozo fesz ertekrol beszelek:
Nalam a Nitro+ ha gyari 750mV -on van megy mint a tizparancsolat a fenti beallitasokkal. Ujrainditom es minden visszaall alapra, mikozben crashnak vagy hibanak sehol semmi jele. Nem rinyal az Adrenalin, nincs semmi az EvtMgr-ben. Az egyeduli ami megmarad az a venti gorbe meg a VRAM oc. 774(+24)-en P1-ben ahogy az abra is mutatja, nulla gondom van. Minden driveren vegigmentem amikor kijott , minden W10 verzioval es soha semmi gondom nem volt a kartyaval. DDU-t meg meg hirbol sem latott a gepem
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz Kolbi_30 #14002 üzenetére
Ja, gondoltam hogy P3 state-rol beszelsz, de ha abban crashel a kartya az azert latvanyos. Ket teljesen kulon dologrol beszelunk, en P1 statet mondom
Van rajta valamennyi boot kozben de elhanyagolhato. Mindazonaltal ha a beallitott ertekek eltunnek ujrainditasnal lathato hiba nelkul akkor egy probat meger.[ Szerkesztve ]
-
mohow
tag
Köszi! Semmi OC, minden gyári, RAM 3200-on. De ha egy kis finomhangolásra tudsz javaslatot szívesen fogadom. Illetve arra van ötlet hogy a Radeon overlay miert ír 0% CPU használatot?
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
arabus
addikt
válasz Exodion #14001 üzenetére
mondjuk ez nagyon érdekes mert valóban 0.750-et ir de mire átmegy a driveren valójában 0.725 lesz belőle.ugy rossz az egész ahogy van.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Exodion
aktív tag
válasz arabus #14005 üzenetére
24-25mV-al a beallitott ertek ala megy. Nalam 774-en van P1-ben 750mV -on. Szoval ha a kartyad P1-ben turi a 725-ot akkor orom es boldogsag, ha nem akkor marad a fejvakaras mint Vega-nal hogy mi a turoert tuntek el a beallitasok ha nem volt crash.
Hat erdekes na... Na majd a 6800XT Strix LC ha egyszer kaphato lesz normal MSRP kozeli aron -
-
Eagle16
addikt
Passz. Annyit tudok hogy a 6-os széria már tudja. Ettől függetlenül nem mondom hogy csúnya a játék, csak hogy a Horizon Zero Dawn mintha szebb lett volna, és jobban is ment a gépemen. Egy órát játszottam vele, biztos jó a sztori, meg a karakterek, de közepes beállításokon 60 FPS-t kinyöghetne azért.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Televan74
nagyúr
Új driver fent. 1750Mhz -es bug megoldva. Rediten találtam rá a megoldásra. 75Hz -ről vissza kell venni 60Hz -re a Windowsba a Kijelző - Speciális megjelenítési beállításoknál. A November 6. driver után mit baszkuráltak el az nem tudni.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Televan74
nagyúr
1750MHz -en jár a memória, és nálam 10-13C° magasabb tőle a GPU hőmérséklete. Ami a legzavaróbb dolog vele hogy idle -ben még a ventilátort is járatta hallható módon.Ott is bukott ki a dolog. Ültem a gép előtt és egyszer csak hallom hogy pörögnek hallhatóan a ventilátorok. Azóta minden új drivert feltettem, majd vissza a November 6. verziót.
-
Bossp
addikt
Ez a szájberpánk egész jól fut ^^ wqhd minden ultrán 40-45 fps teljesen türhetőnek hat. Fidelity fx-el belőve 60fps-re viszont tényleg király!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
őstag
160k ért megéri a PowerColor Radeon RX 5700 XT?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Valaki hasznal 5700xt kartyan arctic accelero iv hutest?Milyen tapasztalata van vele?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Még egy kérdés
Adrenalinban van beállított profilom ami a ventiket és a feszkókat érinti.Windows indulásnál nem marad benne és mindig be kell töltenem..Van erre valami megoldás?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
fanti
addikt
válasz Televan74 #14018 üzenetére
Én is kipróbáltam vagy 5-6 drivert, egészen a 20.4.valamitől a 20.9.x és a 20.11.x-ekig.
Tapasztalat :
Egyikben sem veszi vissza a VRAM frekit!
És legalább 2 drivernél még a GPU feszt is ilyen 8-900MHz körül tartja.
Semmi logikát nem látok benne.
Próbálkoztam visszavenni 60Hz-re is a DP porton bekötött Freesynces 1440p-s (75Hz) Aoc moncsimat...hiába. VRAM freki konstans 1750MHz. Ez nálam is +8-10 fok, de nem tudok vele mit csinálni.Ja, de kaptam egy bónuszt az AMD-től.
Eltűnt az elemzéspanelből Ctrl+Shift+O a CPU kihasználtság...illetve ott van, csak folyamatosan konstans nulla értékkel...fasza![ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Exodion #14025 üzenetére
Koszonom szepen,bar ott nincs ra megoldas.Amugy nincs crash meg semmi hasonlo...
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Televan74 #13992 üzenetére
Nekem 3700x-el van meg a játék, és 66 körül van a radeon szerint az átlag, belső helyeken jó, néhol harcba inkább a med-high kombó lehet a nyerő, fidelityfx ki van kapcsolva, mert borzalmas, viszont képélesítés elengedhetetlen fhd-ra.
A vga nekem itt boostol a legjobban 2040-2050mhz-en megy folyamatosan. (msi evoke 5700xt)(#14023) steewcv65: Accelero xtreme 3-mat használok, Hangra 7v-on nagyon kellemes, de pl cp2077 alatt a 12v ajánlott első game ahol a hotspot 100at verdesi, minden más hőfok nagyon jó, apex-ezek bőven 200fps-es setupra beállítva, ahol pl a gyári hűtő marha hangos volt, és tekert rendesen, ott 50-60fokos a gpu és a hotspot is, ramok és vrm is a gyári hűtő alatt van bőven.
[link][ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Exodion #14028 üzenetére
Igen,de én nem levettem most jelenleg 1081 stabil már hetek óta
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
fatal`
titán
Valakinek működik 20.12.1 alatt a relive? Nem tudok videót felvenni, nem csinál semmit a hotkeyre.
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte RX 5500 XT OC VGA-m, s az lenne a kérdésem, hogy lehet-e/érdemes-e kicsit húzni rajta, s ha igen, akkor abban kérhetek-e segítséget?
-
fanti
addikt
Egy kis AMD Freesync/Vsync tapasztalat.
VGA : Asus Rog Strix RX5700 XT 8GB / 20.11.2-es WHQL driver
Monitor : 32" AOC Q3279VWFD8 (1440p/75Hz) Display porton csatlakoztatva.Játékok, amik jól mennek így, azaz működik jól a Freesync, JÁTÉKBAN KIKAPCSOLT Vsync-el : S.T.A.L.K.E.R trilógia, GTA V, Far Cry 5, Far Cry New Dawn, COD MW, BF 1, BF V, Battlefront II.
Játékok amik nem mennek így jól, csak akkor ha magában a játékban még be van kapcsolva a Vsync : Crysis 2007, Crysis Warhead, Crysis 2, Crysis 3
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
Hali ki milyen beállításokkal tolja Cyberpunk 2077 et ?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz apollo12 #14046 üzenetére
Én semmilyennel. Nem támogatom az ilyen bughalmaz játékokat a pénzemmel. Majd, ha rendbe rakják, akkor talán megveszem, a story biztos jó, de ne szokjanak már rá a fejlesztők, hogy félkész játékot adnak ki teljes áron. Ennek simán kellett volna még egy évet csúsznia, én csak streambe nézegettem bele, ahol top géppel tolják, nekik teljesítménnyel nem volt gond, de nagyon sok amatőr bug van benne.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz LP700-4 #14048 üzenetére
Mennyire megy fel a gpu orajel ezzel a beallitassal?
-
Televan74
nagyúr
válasz Create. #14047 üzenetére
Konzolosoknak kellett volna még egy évvel elcsúsztatni. Rengeteg energia ment el hogy valahogy fusson rajtuk. A másik fő bűnös az RTX.
A játékon látszik hogy semmi áll leejtő nincs benne. Nagy játék(területileg) tele van mellékküldetésekkel és feladatokkal. Nem rossz de ez közel sem Witcher 3 szintű megjelenés. Hosszú lesz mire végig viszem az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó! 99.900.-
- EVGA RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest