Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Hazai villanyárak mellett ez a GPU-bányászósdi amúgy is csak abban a pár hónapban érte meg amíg az egekben voltak a coinok árfolyamai, összességében bőven veszteséges mindenkinek aki így vagy úgy nem tud ingyen áramhoz jutni, pláne ha még adózni is kíván utána...
Ha már "nettó feketegazdaság", szerintem inkább ez a része érdekes. Megvenni X videokártyát és azt beállítani bányászni nem nehéz, nagyjából bárki meg tudja csinálni aki rakott már össze számítógépet és tud angolul... csak épp nem hogy a saját árát nem hozza vissza, de még a villanyszámláét is alig, tehát ha ez valakinek kifejezetten nyereséges még a mostani coin árfolyamok mellett is, akkor az 99,5% azt is jelenti hogy ingyen jut áramhoz, nagy tételben is...
Kézenfekvő válasz lenne ugyan a napelem, de egy mining rig 24/7 megy, a nap meg hol süt hol nem. Egy rig kér mondjuk 600-1200 Wattot (felépítéstől függően), hol és kinek van annyi napelemje és az éjszakák áthidalásához akkumulátora, hogy ezt bírja? Pláne hogy jellenzően nem is csak 1 riget üzemeltetnek... Aztán nyáron még klimatizált helység is kell nekik, az szintén nem ingyen van, és így tovább...
Röviden arra próbálok kilyukadni hogy szerintem a bányászok döntő többségének nincs meg a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy 0 Ft-os villanyszámlával csinálhassa amit csinál, 0 Ft-os villanyszámla nélkül pedig nem lesz nyereséges, tehát akkor meg nem csinálnák... és hogy lesz mégis 0 Ft a villanyszámlád a megfelelő infrastruktúra hiányában?... Igen, pont úgy mint Lagzi Lajcsinak a gázszámla...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Ha már így szóba jött nálam úgy másfél - 2 éve megfordult több RX 580 is, és a PowerColor Red Dragon összehasonlíthatatlan volt egy sima Sapphire Pulse-val.
A Pulse kinézete, anyaghasználata, összerakási minősége, hűtőteljesítménye és hangereje mind kategóriákkal a Red Dragon felett volt, árban viszont ugyan annyiért kaptam őket... Red Dragon-ra konkrétan én flasheltem sajátkezűleg moddolt BIOS-t hogy meg lehessen maradni vele egy szobában, olyan retek volt a hűtése és annak vezérlése is...
WakandaSapphire forever![ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Qtya123
őstag
170e forint fölé tényleg nem nagyon kellene mennie, mert 178ezerért már lehet kapni [custom 2070 supert]. Ráadásul ha marad a jelenlegi helyzet, hogy a 2070 super kicsit erősebb, akkor el is dőlt az ár/érték arány.
-
beef
őstag
Azért nem nevezném vacaknak a hűtést és ezt első kézből mondom.
Egy picit dolgozni kell vele. Ami nekem annyiból állt, hogy 1900MHz/980mV és máris csendesebb, mint a ref vega56-om volt
A fogyasztás is drasztikusan csökkent ezzel és egyértelműen vitte magával venti zajt is. Persze egy jó custom jó eséllyel csendesebb lesz és némileg magasabb órejelen fog járni.
AMD jó szokása szerint egekbe húzta a feszültséget. -
beef
őstag
Nem is dícséretnek szántam csak tényközlés volt
Ahogy mások is írták, csak abban az esetben áll alapállapotra, ha a Windows crash van, de az teljesen helyénvaló, mert senki sem szeretne boot loop-ot.
Illetve én azzal kezdem mindig, hogy powercfg -h off, mert hibernációra nincs szükségem és az kiüti a fast boot opciót is ami ezt a hibát szokta okozni, hogy indok nélkül defaultra állítja a kártyát. -
-
Envo_
aktív tag
Mikor a kártyát vettem csak egy hugyos u2212hm-em volt... Már eladtam 1 hónapja a kártyát, egyébként csgo/fortnite/apex kifejezetten oké volt rajta FreeSync-kel. Ja és nyílván nem ultrán játszol nagy hz-n, alapból utálom a ultra beállításokat, mert visszafogja az esélyeimet és a láthatóságot legtöbb esetben. Ezért várom az XT-t.
[ Szerkesztve ]
-
Envo_
aktív tag
-
zef
tag
De abban nincs semmi újdonság, hogy a Strix a legdrágább. Vega 56-ból volt Strixem, a thermal pad csere után teljesen használható lett, itt a Navinál meg úgy néz ki tisztességesen megcsinálták a hűtést is. Nem mondom, hogy instant get, de vállalható. Várjuk meg mit tud a TUF és a Dual és főleg a többi gyártó megoldása. Nem maradunk táblázatok nélkül a következő hetekben az biztos
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
A fele annyira azért extrém erős túlzás, de kétség kívül halkabb, viszont ez még nem jelenti azt, hogy jó. A Q BIOS már halknak mondható, ezért se értem, hogy miért nem a Q BIOS az alapértelmezett. Nekem mondjuk nem fáj, mert nem tervezek Navi-t venni, csak számomra érdekes és fura, hogy lfetehetőleg a legdrágább custom verzió mennyire felemásan teljesít. Ha nem is a legdrágábbl esz, de az biztos, hogy a legdrágábbak között lesz, nem véletlen nem publikálták még árat.
Ezen felül számomra azért is nagyon furcsa ez, mert a Sapphire például a Nitro hűtéssel meg tudta oldani az RX 580 és 590-nél a csendes és hűvös működést, miközben azok is 200 Watt körül esznek. Ekkor pedig nem beszéltünk még arról, hogy a Sapphire sokkal kisebb méretű hűtővel érte ezt el. Ezért is vagyok nagyon kíváncsi, hogy ők most mit fognak kihozni.
ASUS-nál ez a 3 slotos hűtés az én szememben egy rossz vicc.
Az XFX sem szimpi nekem, a 3 slotos hűtést én erős túlzásnak érzem 200 watthoz.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Qtya123
őstag
Én konkrétan erről a példányról beszélek:
MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OCEz 178ezer Ft és nem hiszem, hogy az alja. Tudom, hogy a többi drágább. Ha egy custom 5700xt is hasonló árban fut, szerintem ez jobban megéri ár/értékben.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Várj azt ne felejtsd ki ,hog yez a Ref krátya az 136.000 Ft az iponnal. [link] és ha megnézed a RX 580-t például ott a PowerColor 8 gb-os kerül annyiba mint a SApphire 4 gb-os. pont most raktunk össze egy gépet tegnap. szóval ha olcsóbb lesz a powerColor annyival mint az rx 580 esetében akkor 135 a ref Sapphire 140 körül lesz a Custom és attól olcsóbb a PowerColor Custom azért az durva lenne.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Stillx
csendes tag
A cyberport jó viszonyitási alap szokott lenni és inkább alacsonyabb áron indít és a készlet fogyásával emel az áron!!
https://www.cyberport.at/gaming/gaming-komponenten/sapphire-technologies/pdp/2e01-7hs/sapphire-amd-radeon-rx-5700-xt-puls-8gb-gddr6-grafikkarte-hdmi-3xdp.html -
Kvg
senior tag
Ehez neked két óra kellett. Ez kemény na.
Pont az én hsz re regálsz. Miért nem a 480 as topicot olvasod?
Annyira AMD és márka fanatikus vagy t*istaMeg mondanád nekem miért nem irhatok véleményt egy világ piacra szánt termékről?
Amennyiben negatív a véleményem az adott termékről, az miért zavar téged?Fentebb írtam mi a bajom a pulse al. 7870 es hűtő annó elég volt, de az 5700XT hez ez már nagyon kevés. De téged ez ne érdekeljen, elég ha nem fanatikus fórumozók érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Én sem értem. Figyelembe véve az árakat, az eddigi 5 custom RX 5700XT-nél nálam így néz ki a sorrend: Sapphire Pulse, Powercolor Red Devil, MSI Evoke=XFX Thicc, ASUS Strix. Utóbbi hármat árak pontos ismerete nélkül nehéz rangsorolni, de abból kiindulva, mennyire hasonló a hűtési teljesítményük, nem marad más szempont itt sem, mint a várható ár (440-450 $ talán az MSI Evoke és az XFX Thicc, 470-480 körül a Strix), és a kinézet. A Red Devil csak azért nem előzi a Pulse-t, mert 20-30$-ral drágább. A Red Dragon rondíthat még bele a Pulse első helyébe. Kérdés, lesz-e rajta backplate, mert a Red Dragonról azt le szokták spórolni.
-
Poplacsek
senior tag
Köszi az infókat!
A NVMe SSD-t egyébként először a chipset slotjára tettem, ami átlag 5C-al emelte a chipset hőfokot és így 70C-on állt be idle üzemben.. De így, hogy átraktam az SSD-t a CPU-ra, még így is 65C a chipset idle hőmérséklete (miközben a CPU 45-48C), magyarul a PCH hűtő mindig pörög.
Azt szeretném elérni, hogy a chipset hőmérséklet 60C alá menjen idle üzemben és így legalább ilyenkor leálljon a chipset hűtő.[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Igen, de az S2 Vision RGB házat átalakítottam annyiban, hogy betettem az elejébe az Fractal R6 ház HDD tartó keretét, mivel nálam az asztali gép kiváltja a NAS-t is. Így 11 HDD fogadására képes (kapott egy ilyet is, hogy elég SATA portom legyen), illetve a HDD-k is felfogják ill, kicsit melegítik a frontventik levegőjét. Együtt tudok élni ezekkel a kompromisszumokkal, csak ha lehet még javítanék rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest