Támadják a Minecraft szervereit

A Minecraft című játék, ami nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében, a hét közepétől folyamatosan támadás alatt áll. Állítólag elégedetlen játékosok felelősek az incidensért, mindenesetre először még maga Notch sem tudta, hogy pontosan mi is történt.

A támadók SYN floodolják a Minecraft fő szerverét, ami az autentikációt végzi, így a tisztességes játékosok nem, vagy alig tudnak online játszani, valamint a frissítésekhez sem férhetnek hozzá. És a dolog hátterében pontosan ez áll, a frissítések.

Ugyanis a támadásért felelős csoport egy nyílt üzenetet küldött Notch-nak (Aki valójában a játék megalkotója, Marcus Persson), melyben felhívják a figyelmét, hogy amennyiben azonnal nem kezd el dolgozni, és elkészíteni a játékhoz a beígért frissítéseket, akkor ezek a támadások sűrűbben fognak megtörténni a Minecraft ellen a jövőben.

Marcus úgy reagált a fenyegetőzésre, hogy feliratkozott egy DDoS ellen védő szolgáltatásra, ezen felül egy sokkal modernebb szervergépet vásárolt, amire hamarosan átköltözteti majd a játékot.

A kezdeti fenyegetőzések után, egészen pontosan 21-én egy szétszórt DDoS-támadás érte a Minecraft.net oldalt, így egy jó ideig nem lehetett játszani a játékkal. Aki esetleg nem tudná, mit jelent a DDoS, annak hadd idézzem a játék készítőjét, aki az oldalán olyan szépen magyarázza ezt el nekünk, hogy ebből mindenki megértheti. Íme:

"Ez olyan, mintha valaki megjelenne egy pénztárgépnél, és elkezdene aprópénzzel fizetni, minden darab érmét egyesével rakva le az asztalra, aztán csak a végén jönne rá, hogy nincs is nála elég pénz. Nem tudom, hogy kik, vagy hogy miért csinálják ezeket a támadásokat, de most kinyílt a bicska a zsebemben és megszúrta a makkomat."

Azóta történt

Előzmények

  • Minecraft

    Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?

  • MineCraft: Majdnem 26.000 eladott példány egyetlen nap alatt!

    Egy Marcus Persson nevű úriember önállóan fejleszt egy világépítő játékot, és annyian rákattantak, hogy 24 óra alatt 71 millió forintnak megfelelő bevételt hozott neki.