MineCraft: Majdnem 26.000 eladott példány egyetlen nap alatt!

A MineCraft tipikusan egy olyan program, amitől a mai modern, csillogó-villogó grafikával rendelkező játékokon felnőtt átlagos felhasználó első látásra képes falnak rohanni. De mégis, valami van benne, ugyanis annyian rákattantak mindössze egyetlen hétvége alatt, hogy a szerverek teljesen összeomlottak a terheléstől. Amióta pedig ismét él a játék, nem kevesebb, mint 25.936-an vették azt meg egyetlen nap alatt. Ez mindenképpen rekordmennyiség.

Ami még tovább emeli a program értékét, hogy mindösszesen egyetlen ember fejleszti azt, aki a jelenleg alfa állapotban lévő MineCraft-ot a teljes ár feléért árulja az oldalon. Aki megvásárolja most, annak később már nem kell fizetnie a teljes játékért sem. Ez az üzleti elgondolás, megfejelve ezzel a játékkal, úgy látszik, hogy nagyon bejött a játékosoknak.

Egy dolog biztos, mégpedig hogy Marcus Persson-nak egy darabig nem lesznek anyagi gondjai, hiszen a statisztikák szerint mind a mai napig hetente átlagosan 50.000 példány kel el a játékából (Ez körülbelül 140 millió forintnak megfelelő összeg). A hamarosan béta állapotba kerülő MineCraft ára jelenleg 9,95 Euró, a teljes verziós programot az elkészülte után pedig 20 Euróért lehet majd megvásárolni.

Azért a jó hír mellé egy szomorú is társul, miszerint a játék nem tartalmaz semmiféle DRM-et, így rengetegen vannak, akik nem fizettek érte, mégis játszanak vele. Összehasonlításképpen álljon itt a jelenlegi statisztika: 951.821 regisztrált felhasználónak mindössze a 29,2%-a, azaz összesen 277.960 ember vette meg a játékot. Naponta átlagosan 30.000 új felhasználót regisztrálnak, ebből szintén 30% körüli a fizető játékosok száma.

Mindenesetre szívből gratulálunk Marcus Persson-nak, pár hét leforgása alatt meggazdagodott, így ismét bebizonyosodott, hogy érdemes a független fejlesztőknek is új ötletekkel előállniuk.

Azóta történt