Dragon Age III: Csak a következő generációs platformokra készül?

Miután szeptemberben az Electronic Arts hivatalosan is bejelentette a Dragon Age III: Inquisition című játék készítését, nem sokra rá el is halasztotta annak célzott megjelenési időpontját a 2014-es üzleti évre (Jelenleg 2013. őszét írnak). A késés okaként azt hozták fel, hogy szeretnének több időt hagyni a fejlesztésre, ami végül is érthető.

Viszont a bejelentéskor nem mondták el, milyen platformokat céloznak meg a játékkal, egyedül annyit közöltek, hogy a DICE Frostbite 2 motorját alakítják át a játékhoz. Ebből következtettünk rá, hogy valószínűleg ismét a megszokott PC, PS3 és XBOX360 szerepel a repertoárban, ám egy most felröppent pletyka szerint sokkal komolyabb szándékaik vannak vele a fejlesztőknek.

Az Electronic Arts Shanghai részlegénél dolgozó egyik pályatervező, Tao Gu a LinkedIn profiljában tette közzé az alábbiakat: - "Scope of the DAIII has been chaged, which will target next gen platform and will be postpone to 2014."
(UPDATE: Érdekes módon időközben törölték a profilt, amikor írtam a hírt, még elérhető volt).

Vagyis megváltoztatták a Dragon Age III eddigi célkitűzéseit és mostantól csakis a következő generációs hardverekre fejlesztik a játékot, annak megjelenését pedig elhalasztják 2014-re (Mindenesetre, amíg az Electronic Arts-tól nem kapunk hivatalos megerősítést vagy cáfolatot, a fent elhangzottak erősen pletyka értékűnek minősülnek.).

Azóta történt

Előzmények