BioWare: A Dragon Age III "Elképesztően gyönyörű játék lesz"

Egekig magasztalják a DICE által írt Frostbite 2 engine képességeit a BioWare fejlesztői. Egyikük, Neil Thompson egy OXM magazinnak adott interjújában nem győzött áradozni a motor által nyújtott grafika színvonaláról. Elmondása szerint a Dragon Age: Origins-t és a Dragon Age 2-t hajtó Eclipse engine már a DA2 megjelenésekor is nyikorgott egy kicsit. A Dragon Age III: Inquisition-t már a Frostbite 2 motorral kezdték el fejleszteni, ami egy megdöbbentően erőteljes engine.

Elmondása szerint a Dragon Age játékok művészeti tervezői mindig is kissé csalódottak voltak amiatt, hogy munkájuk gyümölcsét végül miképpen is fogja majd megjeleníteni a BioWare saját Eclipse motorja. Ám a Frostbite 2 esetében már eddig is valami elképesztő látványt sikerült megalkotniuk. Hozzátette, hogy a jelenlegi fejlesztési fázis alatt hetente kapja az újabb jelentéseket, melyek szinte kirobbantják őt a székből, olyan elképesztőre sikerültek.

Végezetül Neil Thompson azzal zárta a mondandóját, hogy amikor majd a Dragon Age III: Inquisition című játékról elkezdik kiadni az első képeket, még az eddig kétkedőket is meg fogja győzni a látvány, biztosan nem fog senki sem csalódni bennük.

A játék megjelenése a jelenlegi információk szerint valamikor 2014-ben várható. PC-re valószínűleg kijön, de konzolok esetében felvetődött, hogy majd csak a következő generációs gépekre adják ki, PS3-ra és XBOX360-ra nem. Mindenesetre addig is, míg kijönnek az új konzolok, tekintsük úgy, hogy PC mellett a jelenlegi játékgépek tulajdonosai is megkapják a programot.

Azóta történt

Előzmények