Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz kolopele #93268 üzenetére
De igenis baromság, mert pár ezer forintról beszélünk. Ahogy palfitom is írta, a drágább ram-nak még ha alacsonyabb órajeleken is van használva, jobbak lesznek az időzítései. Valamint 10% teljesítmény is 10%. Amit most megspórolunk 1-2 ezer forintot, pedig simán visszanyerjüük azzal, hogy jó eséllyel akár több konfigot is kiszolgál a gyorsabb kit. Mert nem kell kidobni és új ram kitet venni az első adandó alkalommal alaplap vagy procicsere esetén. Újonnan vásárolt ramot apróra feltenni kapásból elég nagy bukta, majd ismét újat venni. Ez sokszoros különbség, ahhoz képest, ha rászonok 2 ezer forint pluszt elsőre. Valamint az eladási árban is van igazság. Ha egyszer hegyekben állnak majd a 3000-3200-3600-as ramok, baromi nehéz lesz eladni 2400-as 2666-os modulokat, illetve csak nagyon nyomott áron. Pár éve mikor családba vettünk olcsó ddr3-as i5-ös konfigot még a ryzen éra előtt, szintén kutyát se érdekeltek a 1333-as ddr3 ramok. Sokszor ami rövid távon olcsó, az sokkal drágább a hosszú távon.
Csak gyors rálestem pcx-en. 2*8gb 2666 kit legolcsóbb 23k, 2*8gb 3200mhz legolcsóbb 25k.
-
IreN!CuS
őstag
válasz kolopele #93274 üzenetére
Látom megint kezded, MSRP tudtommal nem változott így nem az AMD a hibás, hogy drágább max annyiban, hogy gyárthatna többet, de hiány van konzolból és VGA-ból is.
De milyen jó is volt pár éve a 4/4 90 k-ért, a 4/8 135 k-ért a 6/12 163 k-ért, akkor gondolom tapsikoltál meg jóóóóvoltazúgy szánalmasRészemről inkább a "kiskerek", meg a HA-n dupla, tripla áron nyomulok kaphatnának kúpot
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
-KP-
addikt
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #93312 üzenetére
Nyilván folyamatosan látom amit írtok, de ez nem ennyire fekete vagy fehér szerintem.
Sokszor azt írják a kollégák, hogy a 10400 csak magasabb órajelű (pl. 3200-as) ramokkal tudja azt hozni, amit a Ryzen 3600 (B-s lapban, 3000-3200-as ramokkal), ami igaz is ha pontosak akarunk lenni, ugyanakkor abban igazad van, hogy 60-75 Hz-es monitor esetén nem érdemes, nem szükséges ebbe plusz pénzt tolni, egy B460 + 2666 (vagy 2666-ra korlátozott) ramhoz képest.
Az én meglátásom szerint a hadakozás két dolog miatt jön elő:
- B460 + 2666 + 10400 nem egyenlő teljesítményű az R5 3600-zal
- pár százalék (vagy FPS) differenciát a piros oldal javára elhanyagolhatónak tartasz, de fordítva már szóvá teszed.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #93314 üzenetére
Jelenleg az Intelnek áll a zászló, ahogy épp ma írtam le másik topikban, de ez akár hétről hétre változik, változhat.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
-
Mumukuki
aktív tag
válasz kolopele #93453 üzenetére
Na de pont a mortarbol indulok ki. Teljesen jo. Technikailag pont ugyanazt meg lehet(ne) oldani vrm szinten mATX el mint ATX el , hely ugyanaz rajta.
Csak egy 10-el dragabb meg ne azért legyen mert kapunk egy lefelé nagyobb NYAK -ot hanem a felszereltseg miatt. Tudom , a gyartok szivatnak bennunket...OK, kesergek itt magamban , hogy miert nem halt ki a nagy tobbsegnel az ATX . Elmultak azok az idok amikor a plusz halokartyat nem tudtam betenni mar a scsi, tv, hang es 2vga melle
Most meg ITX felol minden haz feleslegesen nagy
-
KAMELOT
titán
válasz kolopele #93461 üzenetére
Odaírják, hogy 5000mhz, de hogy minek.
AMD 5xxx optimális esetben 3733-4000mhz.
INTEL esetén ez nyugodtan lehet 4400+ laptól függően. Itt érdembeli ugrás akkor van ha quad-ot használ valaki. Amúgy meg elég az a 3200-3600mhz mindenhova.Aida bench mutogatás az megy sok helyen csak éppen semmi pluszt nem hoz. Aztán ugye ott van a biztonsági fesz 1.2-1.45V. Kis macerával be lehet állítani szépen fesz / időzítés / Mhz. Legtöbb esetben ez sem hoz semmi pluszt.
Új kombó összerakásakor ennyit voltam a biosban...1p volt az egész!
1. USB boot--->SSD boot
2. memory xmp profile 4000mhz / memory voltage 1.2V--->1.45V
Azóta sem láttam a biost!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hobizoli
nagyúr
válasz kolopele #93493 üzenetére
a 3 slot-s kartya is van kb 2, de nyilvan ezek annyira popularisak, hogy ilyenkor pont mindig pont ezeket "akarja" hasznalni vki
hagyjukmar ezt....amugy vannak olyan mATX lapok is, ahol a PCIEx1 port az x16-s felett(!!) van, igy befer a 3 slot szelessegu videozsuga is, mert nem takarja ki a hutese annak a helyet
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Grave_444
nagyúr
válasz kolopele #93529 üzenetére
Nem lesz gond, raktam a VRM-re hűtőbordákat.
Csak nem veszek később se 10700F-et, de ki tudja. Ez stabilan tartja a max turbót.
Nálunk ilyenkor is nyár van ha párom befűt, szerintem 28-30 fok is van néha.
Én inkább úgy mondanám kicsit aránytalan hozzá, de a működést nem befolyásolja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kolopele #93543 üzenetére
Igaz, a kettő között minimális az árkülönbség, és a HT-t ki is kapcsolhatom UEFI-ből.
#93544 Grave444
Jogos, nagyjából ugyanannyira jövök ki: 8500-as megvan 40-45k HUF-ból, az alaplapcsere meg olyan +20k HUF.
Mondjuk s1200 helyett inkább AM4-et vennék...Köszi a válaszokat!
#93546 kolopele
Ja, hogy létezik erre már segédprogram... okkké, észben fogom tartani![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
VGNGR
senior tag
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #93736 üzenetére
Na ne, 2060Su-val?!?! Természetesen nem lesz nagy különbség...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #93740 üzenetére
Ez egyrészről érthető, DE ha erő-összehasonlításról van szó, akkor megtévesztő az ilyen videók linkelése.
Az már más kérdés, hogy valakinek az adott konfigjába érdemes-e az erősebb procit megvenni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel