Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz pècsimunkás #160303 üzenetére
Tudd, hogy mit veszel és hogyan veszel. Vásárlás előtt pedig írásban rögzítsétek nagyon konkrétan a gép állapotát és a garis feltételeket is.
Nem 1-2 privátom van a tuti üzletekről, ahol becsúszott pár gixxer. Lehet szó 1000 feletti pozitívas regről is.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Fehérsólyom #160309 üzenetére
Gyors válasz: teljesen mindegy.
Nyilván van közte sebesség diffi. Én, aki most olyan CAD rajzot pörgetek, hogy káprázik a szemem, valóban jobb a dual channel meg a szorosabb időzítés és magas órajel. Ez a szint laptopban a felső 5%.
Arányaiban: egy kemény tuning és a 2 stick az asztalimon hozott 17%-ot, render alatt időben. Na most nekem olyanokat mennek a memóriák, amik laptopban konkrétan nincsenek. A bővíthetőség miatt szoktam 1 modult mondani mindig.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz balazs1956 #160314 üzenetére
Eszetlen overkill ez a gép erre.
Ennyiből ilyen kifutkározós Latitude is van akár újonnan is. Egymilliószor inkább azt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz balazs1956 #160317 üzenetére
Mert ez messze nem kifutós gép
Bármiben többet tud, legyen az gari minőség, ház, szolgáltatás, akármi. A G3 sorozat egy kicsit megrugdosott fapad Dell gép, komolyabb alaplappal felcsicsázva.
De egy probook is szóba jöhet, vagy egy ThinkPad Edge, ott is vannak néha kifutósok 30-70k árelőnnyel.
-
Tikakukac
titán
válasz Csápájev #160329 üzenetére
Ha a gépet 2 év után leírjátok és megy a levesbe nagyjából jó.
Amin a gari nem segít:a töréseknél igen vicces sztorik tudnak kerekedni, hogy volt-e külső behatás és rendeltetésszerű használat avagy sem. Ilyenből százával tudok mesélni mókás sztorikat. Nekem szórakoztató, ügyfélnek nem.
A másik amit a gari nem old meg, az nyilván a gép tudása. Most mi épp a fancy HP-k billzetével szívunk. Néha hullanak, csak úgy. Elég vicces az isA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz hallador #160334 üzenetére
A játékiparban már megtörtént ez az eseménysor. Amikor a pre-order játék 18k-ért el sem tud indulni, annyira kókány az egész...
Alig várom már azt a szintet, amikor a gépek sorban be sem kapcsolnak, mindezt elvben a felső ligában. Undorító ez az egész, kicsit sem bánom, hogy a biznisz és rendes szerviz részéből kiszálltam.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz uisz1 #160338 üzenetére
130 rugóból újonnan választék az nagyon nincs. Sőleg ha itt SSD is kell, meg i5 meg főleg GF VGA. Amit aztán végképp nem értek meg minek. OpenGL és hasonló támogatások miatt megértem. Erőben előrébb nem vagy az Intelhez képest érdemben.
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160353 üzenetére
Létezni létezhet más kérdés, hogy... tehát igen, nem CRT szinten ez picit okkultabb.
10 évet most ha dobozban elteszed a gépet sem fogsz kihúzni. Ennek az időnek vége.
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160358 üzenetére
De, sajnos okkult, mert legyen bármilyen is a szemed, teljesen más módon működik egy CRT egy LCD-hez képest, nem lehet azt mondani, mint egy régi kocka monitornál, hogy huh, ez 75Hz és ez már tuti lesz.
A tapasztalataim alapján a panel típusa és főleg a színprofil itt a lényeg. Meg, hogy PWM mentes legyen. A freki a gémer srácoknak van feltolva, nem a szemek miatt.
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160384 üzenetére
Akkor csekkold meg, hogy hány nites kijelzőt látsz még a teraszodon.
Ezek tipikusan olyan dolgok, amit soha senki meg nem válaszol
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160388 üzenetére
A 400nit az már igen faszaság, a 350-et azért meg tudják ugrani a normálisabb panelek. 7480-as Latin volt ilyen 370nit mikor legutóbb mértem. Vagy 7470 volt... tök tudja, valamelyikben biztosan ilyen volt.
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160389 üzenetére
Az Air2 nem mérvadó. Az üveglapos.
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160392 üzenetére
Tudom milyen az Air 2, mivel nekem is van. Itt nem az a gond, hogy a kijelző gatya, hanem, hogy teliüveges az előlap és tükröződik mint az atom.
A 400 nit és fölötte lévő érték nem csak almás gépekben van. Még egy X200t-t is kérhettél 450nit kijelzővel 12 évvel ezelőtt
Gombhoz kabátot eset, az b@szna még be, ha emiatt árnyékolnál le egy teraszt. Akinek ilyen problémája van, vehet outdoor paneleket 500 nit fénnyel, semi-glossy bevonattal.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160396 üzenetére
Nem tudom hol van 200nit, de azt nyugodtan elfelejtheted, mert garantáltan hülyeség.
Ez nem CCFl, itt nem megy ki a cső és sárgul be.
A hosszútávos sztorira pedig már írtam, hogy az elfogadás a megoldás, hogy ma már te 10 évre semmit sem veszel. Semmit. Egy darab betonkockát se.
-
Tikakukac
titán
válasz matahari123 #160404 üzenetére
Akkor meg kell írni a HP-nak, hogy mehetnek kapálni a földekre, mert nem nagyon értik ők ezt a bizniszt.
Szép.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Hippogriff #160436 üzenetére
Én nem vagyok híve az olcsított thinkpadoknak. Latitude sajnos az árral agyon van verve, marad a probook. Az sem lesz csoda, de most mi mást? Esetleg Fuji még, aki néha meghúzza magát és hajlandó nálunk is rendesen teríteni.
-
Tikakukac
titán
válasz Tanisz #160462 üzenetére
Ma a fele napom azzal telt, hogy az olcsóbb gépeket pofozgattam. A probook ha fosimosi, gondolt el, hogy mit tud a 180k-s csoda. Elárulom: 3 hiányzó elem, törött topcase csavarok, félig kiszakadt kijelző, 3 gomb elrepült a billzetről.
Ez 2-3 év után a belépő laptop. Van egy jó 20 darabos 8440p is. Bajuk az nincs mai napig, azért is vannak megtartva. Pedig azok kapták a legtöbbet. Ilyen a popszakma
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160490 üzenetére
Nincs matt kijelző a piacon, 1-2 réteg gépet elvétve. Semi-glossy van, ami tökéletesen hozza azt, amit anno anti reflex rétegnek hívtunk. Nem lesz grízes a kép, cserébe nem borotválkozótükör a sztori.
Az Apple cuccokon azért fényes, mert az üveg az elég fényes dolog Semmi véletlen nincs benne.
Érdemes megnézni mennyire tuti, hogy ezt azzal próbálják meghúzni, hogy betesznek egy végtelen fényerejű kijelzőt amit aztán verethetsz maxon mint az ökör.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160494 üzenetére
Az a baj, még mindig keveritek az üvegezett meg touch kijelzőket a bevonattal.
Újfent jelzem: nagyon nem egy dolog a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160499 üzenetére
Majd egyszer tartok akkor kiselőadást a mi minek a része, mi miért van és mi mit okoz. Ez nem most lesz, mert időm zéró.
De nagyon sok itt a homályos részlet, azt érzem.
-
Tikakukac
titán
Ha úgy látod a forint mostanában durvát fog erősödni vagy a világon kezdődik rendben lenni minden, várhatsz nyugodtan.
Én egészen biztosan nem várnék, mert ez jobb nem lesz. Ahogy Vivoblablabla-t sem vennék, mert ez még mindig a jó öreg szemétkatlan átnevezve.
-
Tikakukac
titán
Ha valahol azt írták full fém, akkor azt az oldalt többet ne látogasd meg.
Azt sem tudom az Asusról hol és mit olvasol, de azt az oldalt is hanyagold, mert ott sem nézték meg a másik felét annak a burkolatnak az biztos. Az mi szép is lenne Istenem, hogy egy belépő alja gépnek csak az alja lenne műanyag.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nekem mindegy ki kinek a családja vagy éppen fia-borja, tegyünk már végre különbséget a különböző magnézium-alumínium ötvözetekből kisajtolt elemek és az azzal bevont műanyag gépek között.
Csak akkor margóra feldobom: tudod hol kezdődnek a valódi full fém-kompozit gépek? Igen. Az Asus árának a triplájában se. Majd ha lesz időm megmutatom mit ér a bevonatos műanyag. Pont úgy törik, ahogy kell. Viszont aki kitalálta, hogy ezzel a bevonatos dologgal milyen csodásan lehet minőségérzetet kelteni, érdemelne egy bármit.
-
Tikakukac
titán
válasz dragon11 #160522 üzenetére
Nos, van erre egy egyszerű válasz: hulladék gépet szépen visszavinni, rendes gépet megvenni. Jó ez a barkács ötlet, de ilyen alapon vágj lyukat a gép aljába és mehet 2 rendes venti bele.
Mivel szerintem szívnak azok a ventik és te is szívni akarsz alulról, így igen, pont a nagyon nem azt csinálnád amit szeretnél.
Annyi szutykot aggatsz a végén a gépre, hogy egy ITX konfigot is kétszer agyonversz lassan.
-
Tikakukac
titán
Ez globálisan szólt a kedves érintetteknek és mindenki másnak is, aki elhiszi a meséket. Meg a tesztereknek, akik lustik szétbontani a gépmadarakat, hogy megnézzék a fonákját a dolgoknak. Aztán mikor a perselyek ugyanúgy beszakadnak a bottom plate/topcase végeibe, megy a pingvinezés, hogy hopp. Külön szép, amikor olyan vékony ez a réteg, hogy képes hámlani is. Az a legalja.
Nem véletlen, hogy a 8440-ek itt mellettem ilyet nem csináltak az elmúlt 10 évben sem. Mert ez tényleg süti a kezed, annyira hideg, valódi húzott alu.
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160528 üzenetére
Garantálom, hogy jobb lesz, mint egy X-es Asus.
Ha meg előző generációs, hát édes Istenem. Majd vaktesztre leteszem a 2 gépet egymás mellé és mondja meg nekem valaki melyik melyik. 7 éves laptopom van, egy irodát el tudok róla vinni és ha kell Fusiont is pörgetek kicsikét. Szóval
-
-
Tikakukac
titán
válasz Taybor #160544 üzenetére
Mondok merészebbet: simán lehet egy üzletben ugyanaz a gép, 2 külön disztritől beszerezve 2 nagyon durván eltérő árral.
Hadd ne vezessem le, hogy működik egy laptop kereskedés, az, hogy egy újabb szállítmány 30%-al olcsóbb vagy drágább, sima ügy. Mondom, teljesen megeshet az is, hogy 2 különböző cikkszámon futó, de amúgy kopp ugyanolyan gép között is van jelentős eltérés. Az egyiket ennyiért vették x helyről, másikat amannyiért y-ról. Ennyi a titok. A boltba bekerült, már árazott gépek nem szoktak mászni le és fel, jellemzően csak az új készletek. Csak ugye ezt nagyon kevesen látják. A titok a krémben vanA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz cettlee #160587 üzenetére
Majd az idő eldönti. Vagy jók lesznek vagy szép bevételt fognak termelni a garin kívüli szervizeknek. Ügyfeleknek ez kevésbé jó, az ex kollégáknak viszont remek. Ha tudnád milyen szinten álltak rá páran az X és K sorozatra Asus égisze alatt. És megbízhatón működik is a dolog a mai napig. Na, nem a laptop, mert az szétesik
-
Tikakukac
titán
válasz Farkassacred #160591 üzenetére
Én nem félek, pontosan tudom hogyan mennek a dolgok.
Asus viszont ezen a téren nyugodtan mondhatom, hogy maradandót alkotott. Ahol a legkülönfélébb alaplapi hibák társulnak töltőcsatlakozó bajokkal, hozzá topcase törések, zsanértörések és ezt fejeli meg a pocsék hűtés, oh nem, ezt így egy csomagban soha semmilyen probook nem tudta
Külön móka, mikor megnéztük, hogy na, miután a K53 gyakorlatilag egy 2 lábon járó szemétkupac volt, milyen új zsanért tettek a vattaúj modellbe: igen, ugyanaztNem véletlen nem merném a nevem adni a legújabb "fém" X és egyéb átnevezgetett gépeikhez. Utólag nagyon hülyén tud ám kinézni. Lásd szegény Dell promotert, aki anno a fórumon a topikjukban írosgatott álruhában. 5110 és tásaik, jahj.
-
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #160678 üzenetére
Nem tudom létezik-e bipoláris zavaros bolt kifejezés, de itt lenne az, ahol tutira alkalmaznám. El nem tudom képzelni hogyan lehet úgy egy márkát forgalmazni, hogy közben minden mással meg megy a disznókodás
-
Tikakukac
titán
válasz Lasersailing #160681 üzenetére
Nagyon puruttya gépekbe nem teszik, így esélyesen toább életben marad, mint egy bármilyen fapad gép zsanérja. Az ötlet itt is kiváló, van ez még pár gépben így, csak a legtöbb nincs 2-3 ponton pöttyözve és a teljes fedlap kavirnyászik az asztalon. Én inkább preferálom a rendesen leüthető mechanikás billentyűzetet, mintsem ezt a pár fokos döntést. Ez is inkább marketing.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Luck Dragon #160709 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy 0mb is elég, hiszen húgom továbbra is CAD felhasználó és építészmérnök Intel grafikával. Nekem asztaliban sem kellett soha meg 4GB VRAM. Ha ilyenre van szükséged akkor oda atomerőmű kell úgyis millás összegekkel.
-
Tikakukac
titán
válasz pittbaba #160716 üzenetére
Első kör: veszel valami használt akármit 50 rugóért, adatokat kiszeded a régi gépből és akkor legalább nem kap el az agyvérzés.
Utána pedig jön a neheze. Az USA-EU konverzió szopó. Mindig az volt. Neked szerintem sokat amúgy nem kéne csinálni, fel kéne keresni az egyik Dell hazai márkaszervizt és ott helyben intézni a bulit.
Amúgy nyugi, nem ez az első ilyen AW para. Volt olyan, aki konkrétan 2 hetente jött be szervizelni a gépét, én esküszöm annyi GPU-t meg egyéb katrancot gépbe belerakni még nem láttam ilyen rövid idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz pittbaba #160723 üzenetére
Áh, semmi kapcsolatuk nincs, dehogy
Protip: verd szét a márkaszervizben ott helyben a laptopot. Komolyan. Volt már ilyen. Utána igen vicces sztorik indultak meg. Itthon én amúgy a Humasoftot lőném meg esetleg a CHS-t.
-
Tikakukac
titán
válasz pittbaba #160729 üzenetére
Hogy most éppen ebben a pillanatban mi megy náluk nem tudom. Az tuti, hogy ez tipikusan az, amikor kéne egy fentebbi szinten lévő ember, nem a sima ügyfeles. Vagyok így mosógéppel jelenleg. Én ott megmondtam, hogy semmi gond, féltéglával be fog menni a csapágy az üzlet ablakán. Akkor talán megértik a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz balazs1956 #160747 üzenetére
Mármint minek? Hogy ennyiért adnak szemetet vagy, hogy a youtube mai napig ontja magából az olyan videókat ahol nyilvánvalóan nem az adott géppel megy a mérés a játékok alatt?
Ez tök jó, sokan meg is veszik, az első probléma után megy a kukába, mert egy rémálom hozzájuk bármit is keríteni, legyen szoftver, hardver.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Lasersailing #160752 üzenetére
Ez normális jelenség?
Ha megváltozott a legutóbbi indítás óta a RAM mérete, igen. Tipikusan utólag bővített konfigos gépeknél jön ez elő.Folytassam egyáltalán a bekapcsolást?
Ki is kapcsolhatod, de úgy nehéz lesz használni.(win-nel vettük, azaz ha folytatom rögtön telepítem is a win-t, ami állítólag az elállást megakadályozza. Igaz ez amúgy?)
Tud bajos lenni. Win és felhasználói fiók kötődések esetében most épp nem tudom mi a pálya, de ez lehet gond. Offline fiók erősen javasolt.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Lasersailing #160755 üzenetére
Totál fogalmam sincs az adott konfig gyárilag mivel jön ki. Ha a doboz full gyári ragasztós volt és tényleg tutira nem ügyeskedett senki rajta, akkor ez van. Ez ilyen.
A RAM és meghajtó csere teljesen alap dolog volt régen is kérdés nélkül. Ennél csak rosszabbakat tudok. Kapcsold be, telepítsd fel, használd. Ha a gépnek nincs baja, totál feles ezen pörögni. Úgyis a kukának készült ez a gép is, mint manapság kb. bármi, ez csak a jéghegy csúcsa
Baja a gépnek nincs. Akkor nem látnád ezt az üzenetet sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lasersailing #160758 üzenetére
Ma kérdeztem a kollégát, a Latik mit tudnak feléjük. Árban a te géped kb. duplája volt/darab. Szép lista volt
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz eddieke666 #160859 üzenetére
Papíron igen, akku.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest