Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz APostásJózsi #153822 üzenetére
Mi az árkategória? 400k-ig egészen biztosan van jobb.
Régi ára remek kérdés, fel kell apróra dobni és megnézni mikor lesz rá érdeklődő.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz APostásJózsi #153824 üzenetére
WoW-hoz valóban bőven sok. A kérdés akkor az, kell-e másra is. Ha nem, akkor egy szinttel lejjebb mennék meg keresnék valami olyat, ami tutira hazai fialásból van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz APostásJózsi #153829 üzenetére
17" agyon fogja verni a kínálatot. 2/3-a a gépeknek instant kuka.
Plusz én értem, hogy valamiért ezt a boltot megtaláljátok, de hanyagoljuk már kicsit. Értem, hogy szerintük nem gond a német gép magyarként hirdetése és eladása meg szerintem az.
Wow-nak nem kell ekkora vas. Ha veszel, vegyél G7-et akkor és garantáltan játszhatsz sokáig (relatív) vagy dobd be a keretet max 200k-ra és valami alapabb gépet nézzünk amit el tudsz adni garin túl és nincs 200k értékvesztése eladáskorra.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz zsolti75 #153880 üzenetére
Hajhj. Na, akkor vergődjünk.
Legújabb 2 verziós Archi és AutoCAD fut tesómnál és nálam is, ő végzős MSc-t végez most, építészmérnökin, tehát ahhoz képest amiket én tervezgetek ő nem kicsit van előrébb. Most 3 építkezésen van nyárra kirendelve. Eléggé jelenkori, nem lépett ezen át semmi és senki.
Mindezt i5-ös E7450-en, Intel only verzió.Ha bohóckodás, akkor hajrá, bohóckodjon mindenki kedvére, mert lehet. Akinek pedig 24 magos Xeon a belépő szint 800k-s Quadro karival, hajrá, lehet csinálni és hordozni. Terveket renderelni és 200 fős nemzetközi liga előtt pörgetni nem az átlag paraszt fog, főleg nem egyetemi szinten. Ezt a mérnök infón éreztem, ott is mindenki atomreaktort vásárolt arra, hogy első félévben papíron programozzunk, utána meg 3. évre már lefusson a kód 10 sec alatt
-
Tikakukac
titán
válasz hfrankee #153885 üzenetére
T430, 8460p és E6430 azok amit tudsz venni. T430s-t mondjuk pont nem erőltetném, mert ha kell hozzá valami kevésbé van jelen a piacon, mint a sima, de éppen az is jó. Kijelzőben mind a 3 elég brutálisan alja szint sajnos, 900p-s panelt ha keresel, az legalább pixelben jobb lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz Winne #153935 üzenetére
Végtelen árkerettel megoldható az első fele.
Hogy ez 4 kiló alá bemenjen, az kevésbé. Kérdezd meg tőle, hogy vajon ha asztaliban a bivaly procira csak a hűtések 1 kilósak, akkor hogyan akarja ezt laptopban lehűteni és súlycsökkenteni, persze úgy, hogy a mérete az ötvened része egy desktopénak.
-
Tikakukac
titán
válasz Crias #153953 üzenetére
Sok opciója így aztán végképp nincs. Vegye meg, ha sok a bukott kredit a gémelés miatt, majd eladja, ahogy teszik sokan. Aztán vesz valami kisebbet és hordozhatóbbat, amit használni is tud.
Ez egy sormintaA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz mcdennis #153959 üzenetére
100 is új is jó is az nincs.
Fáj a szívem, mert pont ez a 85-100k az, ahol már nagyjából mindent megkapsz, ami maximálisan kielégítheti az igényeket az átlag usernek, de túl van árazva a készlet, HD paneles gépsasok majdnem IPS-es áraban, nem jó buli.
-
-
Tikakukac
titán
válasz capulet75 #153974 üzenetére
Áhá, gondoltam, valami ilyesmire tippeltem. Hát figyelj, ha helyben tényleg olyan dolgokat fordítanak, akkor nyilván szervert kéne tartani és azon futtatni stb. stb. de nyilván ők jobban értenek hozzá. Nem árulok el titkot: amikor otromba rajzokat renderelnek tesómék, ők sem laptopon állnak neki 48 órát futtatni, hanem a 400 unitos egyetemi agyistenre küldik fel és kész van 1 óra alatt.
Amúgy a kérdés tényleg jó. Arról fogalmam sincs arrafele melyik márkának milyen a garija. Huha, ha meg suliba is kell és main gép... igen, a szokott mottómra gondolok, hogy onsite garis gép kéne és NBD-es bővítés.
-
Tikakukac
titán
válasz choorka #153979 üzenetére
Nekem mind volt. Egál, mindegyiknek van előnye-hátránya, HP olyan szinten szerelhető és gyorsan háttértár swappelhető, hogy nekem ebből a szempontból a legjobb volt. HDD/SSD klónozás és mentés csavarozásmentesen ment full SATA3 sebességen pillanatok alatt. Ha neked számít, ez is egy pont.
De rengeteg ilyen van, nézd át őket neked mi dönt.
-
Tikakukac
titán
válasz capulet75 #153982 üzenetére
Akkor passz. A fizikát megbecsteleníteni nem lehet. Vásárolható olcsiban nagy procis gép, 1 percig tudni is fogja azt, amit vársz, utána fogyi meg hőstopp és lesz egy U-s középszerű teljesítményed a kövi x órára.
Ez nekem itt a gondom, nem nagyon van meg a koncepció, ami ide beférne.
-
Tikakukac
titán
válasz mcdennis #154013 üzenetére
Akkor első körben kérdezd le milyen feltételek mellett kapod a garit ezekre a gépekre odakint. Ez az első.
Utána meg szem becsuk és vedd meg bármelyiket. Egyforma szemét lesz mind, ennél gyorsabb pénzégetést nehezen tudok elképzelni, de ez van
-
Tikakukac
titán
válasz mcdennis #154017 üzenetére
Jah, akkor valóban semmi értelme ilyen hulladékokat venni.
Netezni, filmezni lehet velük. Jó, oké, a filmekből sokat nem látsz, mert egy szögben nézve is invertál a kép, mint a barom és egy fotóról sem tudod megmondani mi milyen színű, akkor hulladék, de képet ad, max a HD-s panel miatt még oldalra is kell scrolloznod, de hát van aki szereti az ilyesmi kínzást.
Ezen kívül a jellemzően használhatatlanságot súroló touchpad és billentyűzet van csak hátra, a tortára a habot pedig a nagyjából önmegsemmisítő ház teszi fel.Nagyjából ennyi.
-
Tikakukac
titán
válasz bozsozso #154016 üzenetére
Van, egyszerű: gugliba beírod a két gépet és már adja is ki neked a táblázatokat, hogy melyik milyen konfiggal volt elérhető/lesz elérhető.
A Dell most odavágott a számozásoknak rendesen, az tuti.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz mcdennis #154026 üzenetére
Az. Nem látom miért kéne ilyet venni, bármi gondod lenne és kéne help/alkatrész, az Inteles verzióból tele a piac és fórumok, ebből meg pár cég vásárolt be és most azt pörgetik ki a boltosok, nyilván mert tényleg bagóért megvették.
-
Tikakukac
titán
válasz mcdennis #154028 üzenetére
Felárért 99%, hogy adnak neked plusz garit, ez nem probléma. Hogy melyik boltot választod, az egy velősebb téma. Nem nagyon szólhatok bele vagy írhatok le neveket, abból mindig csak a baj van/volt.
-
Tikakukac
titán
válasz t.imi #154031 üzenetére
Egy, a fentebb említett 430 G6-ra nézve akkor ez egy 20k-s felár az elsőnél, Edigi meg rohadt drága, meg sem nézem
Tehát a 0% az itt 20k. Ezt akkor mindenki leoszthatja THM-re ízlés szerint.
Ezerszer leírtuk: ingyen semmi sincs.
-
Tikakukac
titán
válasz SkiDev #154034 üzenetére
Most fogunk Magenta1-re váltani, megnéztem a gépparkot Jahj. Hát biztosan van az a 30 darab teló meg TV vagy valami előfizu, amivel kapsz annyi kedvezményt, hogy ezek jól jöjjenek ki, egyébként teljes bukó.
-
Tikakukac
titán
válasz Chereiose #154046 üzenetére
Nem tudok ilyenről. 1.4kg körül vannak 12" subnotik. Ami alatta van jellemzően nem jegyzetelős lesz. Esetleg macbook air használtan, csak hát abban háttértár-RAM-kijelző necces részletek.
-
Tikakukac
titán
válasz PRDZsolesz #153970 üzenetére
Dobj rá 10k-t és kapsz IPS paneles 450 G6-os probookot 190-193k-ért. 4GB RAM-ot meg ha lesz 5k-d raksz bele és készen is vagy.
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154071 üzenetére
Huha. Tanuláshoz. Tanuláshoz, ami PDF olvasás lesz leginkább egyetemen is, max 1-2 Word megírása, eetle fut pár 30 éve szoftver, oda nem kell vas. Ezt mindig mindenki túllövi.
A keret nem túl nagy (kb160-170k) de szerencsére az igényei sem azok.
vs
Leginkább az ár-érték arány a döntő de jól jönne azért egy dedikált VGA I5-ös procival és 8GB rammal illetve egy lehetőleg 500GB-os SSD.
Tekintve, hogy a belépő szint kezdődik most olyan 130k körül és 170k-ért dVGA, i5, fél TB SSD is kéne, az úgy szerintem de, magas igények.
Jó, akkor tisztázni kéne, hogy mire kell a VGA. Miért kéne az Intel/AMD-s megoldásán kívül bármi, amit úgy kidob egy egyetem vagy tanulás és kéne 3-4-5 éven belül.
Az biztos, hogy ha ilyen igények vannak, abból hulladék lesz. Nem véletlenül ezt a gépet találod meg pepitában emag/radi és digi kínálatban.
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154076 üzenetére
Nekem is van 2 barátom is, akiknek az FX Asusa meg Y530-asa már tegezi a szervizeseket és nagyon elégedettek velük. Olyat is tudok, akinek 2 pár zsanért evett meg a gépe és nem válna meg tőle. Ez relatív, én szeretem az ilyesmit kerülni.
Pontosan akkor le kéne írni mi az ami kell, bár 170k-ért ez az elképzelés csak az alját dobja fel.
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154119 üzenetére
Tehát akkor fölösleges a topik vagy sem? Válasz: fölösleges. Hiszen megint kiderült, hogy nem értünk semmihez.
Vagy csak tudunk olyan információkat, amiket a laikus nem. De ezekkel ne foglalkozz, jó szórakozást hozzá, tali BudaörsönA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154123 üzenetére
Csúsztatással kombinált önigazolás.
Alap felhasználásra (alap, tehát amikor valakinek i5, tonna SSD, dGPU és egyebek kellenek, az messze nem az) nem szoktunk 200-300k gépeket kiajánlani. Az ütni-vágni témát ezerszer kifejtettük: nem kell ütni egy mostani konzumert ahhoz, hogy széthulljon. Ezt álltó helyében is meg tudja tenni napi 1-2 kinyitással is. De ezt sem kell elhinni. Ha tetszik a gép, sok sikert hozzá.
Suzukihoz: ha 14 évig csak fékbetét volt cserélve az autón, akkor az vagy nem hagyta el a garázst vagy iszonyat módon el van hanyagolva műszakilag.
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154128 üzenetére
De, van. Az első, hogy akinek egy youtube nézős, Word töltős otthoni gép kell kicsi keretből nulla igénnyel, annak nem ajánlunk ki 200-300k-ért gépet. És pont. Te az ellenkezőjét írtad. Ez a csúsztatás.
Az I5-ös proci és SSD sebessége jól jön alap felhasználáskor is.
Meg az i7 extreme és az NVMe SSD is. Nyilván logoltál már ilyen procival gépet, tehát tudod mekkora kihasználtságot generál egy user.
Erről a konkrét típusról egyébként én nem olvastam semmi rosszat tehát a fikázók sem lehetnek biztosak abban, hogy ez annyira szar.
Szokásos kérdés: ha adok FRU számokat, amik cserések az első évben törvényszerűen vagy postázom a kiszaggatott bezeleket, akkor elég lesz? Az elég konkrét?
Ha valamit olcsóért mérnek kis hazánkban akkor a tömegek azt fogják venni és a magasabb példányszámból következik, hogy több lesz a meghibásodott darab is
Igen. És szerinted képesek vagyunk meghibásodási arányt számolni az eladott/ javított gépekből vagy ehhez sem értünk?
Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az a termék kukába készült alapból.
Jellemzően pedig ez a tendencia.
Az átlagnál sokkal jobban vigyáztam rá és a karbantartása sem lett elspórolva soha. Közel 160k km-rel adtam túl rajta maximálisan nyugodt lelkiismerettel.
Azt írtad "Nálam 14 évig nem kellett csak fékbetétet cserélni rajta." akkor ez igaz vagy nem igaz? Nyugodt lelkiismeret mellett ennyi idő alatt tárcsa-betét, egy tonna szűrő és olaj, gyertya és társaik hullanak bele egy autóba. Nem egy fékbetét.
Örülök neki, hogy nem akarsz vele többet foglalkozni. Megint elkentünk pár tucat hsz.-t és megint ott vagyunk, hogy mi vagyunk a hülyék meg főleg én, hogy válaszolgatok itt, holott ismét hajnalig melóztam. Hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Müszi #154130 üzenetére
Neked pedig informatikusnak. Mert láthatóan ismered a tereped. Csak akkor nem tudom min rugózunk ismét sokadjára.
Leírtál valamit, terelsz és csúsztatsz össze-vissza. Vállald fel, nem kell a rizsa.
És akkor OFF end, sok sikert a géphez.
-
Tikakukac
titán
válasz Firehand #154142 üzenetére
A fő előny az durva gémingnél jön ki, igen. De amúgy van aki kiszúrja így direktben is.
Ugye? Az hagyján, hogy meglepő áron van némelyik gép, az főleg meglepő, amikor kiderül, hogy az adott gép nem magyar billzetes, hiszen nem magyar Legutóbb volt itt egy eset, vicces, na.
-
Tikakukac
titán
válasz Szab02 #154140 üzenetére
Lehetne, mert van ilyen, AlienWare is megoldja/oldotta ezt a kérdést viszonylag jól. A viszonylag az tényleg viszonylag, de éppen sikerült. Csak ott volt a gépház 4 centi vastag meg 5-6 néhol. Na úgy elfér. Vékony is meg apró is, na az nem.
-
Tikakukac
titán
válasz Firehand #154145 üzenetére
Hát ha csak ott van egyedül és sehol máshol, akkor teljesen biztos lehetsz benne, hogy meg van okosítva a dolog. Mivel az egyik disztrinek konkrétan bolthálózata itthon aki Delleket tol, így gondolhatod, ha ott nincs, akkor nekik miért van
Müszi: Mesélj akkor, mennyi Telemax ügyintézésed volt eddig? Hány gépet adtál el? Mert látszólag még mindig nagyon kened a témát, bár úgy jöttél ide, hogy f1ngod nincs semmiről.
-
Tikakukac
titán
válasz justgiveup #154151 üzenetére
Amit írtál is jó, vagy T430 vagy 8460-70p vagy E5430, de ha kutakodsz kapsz akár újabbat is visítva.
SSD ezekben 90%, hogy 2,5" lesz csak jó, a ThinkPadok T420-tól már fogadnak msata SSD-t is, ott elfér mellé a HDD.
-
Tikakukac
titán
válasz justgiveup #154155 üzenetére
Igen, kivéve T440, azt ne vegyél.
Boltok árai kb. egy szinten vannak, tehát nagy csoda úgy nem lesz. Vettem már kb. új T430-at, vill. billes magyar kiosztással szinte új 9 cellás akkuval 900p panellel 30k-ért is.
-
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #154163 üzenetére
Elég a pontos típuskódot elkérni, beírod gugliba és ha a szokott 2-3 boltban van csak itthon és sehol máshol, máris lehet indítani a gyanút.
Ugyanígy, ha egy EAN az első 5 oldalon német helyeket dob ki, erősen élhetsz a gyanúval, hogy a gép az bezony nem hazai. És akkor a jellemzően elég defektes support/szürkézős bolti kötekedést is ki tudod hagyni.Vagy ha kapsz serialt van online felülete a legtöbb gyártónak, ott szokás feltüntetni a régiót is, Dell és Lenovo biztosan.
KISDUCK: Igényes az a billzet, tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest