Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
urak!
Trident TVGA 8800 CS-hez kéne nekem Win3.x alá driver!
udna nekem valaki segíteni?
8900-hoz van meg 9000-hez is ráadásul ahhoz origi
de a 8800-ashoz pont nincs -
bacsis
Közösségépítő
Nahh urak!Örömmel jelentem, hogy TÉNYLEG MŰKÖDIK!!!!
ütközések nélkül a kis 386-os úgy hogy megy a LAN, az Awe32 és a Gravis...
mind DOS és Windows alatt is
Nem volt könnyű de kitotóztam
a trükk:
jumperolható LAN karit tettem be, amit bejumperoltam 11-es IRQ-ra, szoftveresen is azt lőttem be... ezt a kártyát is NE2000-nek ismerte fel, de ez elindult 11-es IRQ-n nem úg ymint a korábbai, csak 5-ösön... aztán landolt az Awe32, amit szépen feltelepítettem, 5-ös IRQ-ra és a bázis címet kellett eltolnom 240-re, majd jött a Gravis, aminek pedig az IRQ-ját kellett eltolnom 9-esre... és lám nincs ütközés megy minden
a Doomba van natív Gravis Ultrasound támogatás, de nekem az Awe32 hangja jobban tetszik
Ebay-en megnézegettem a felhasznált alkatrészek ára jelenleg összesen valamivel több mint 100ezer!!! Ft lenne.. személyes bejegyzésembe van pár részlet is itten -
bacsis
Közösségépítő
Azért ez így nem igaz az ebayáen vannak nagyon-nagyon olcsó cuccok csak ezek a régi szarok a drágák! Miért? mert ott már a 90-es évek végén sem értek semmit kidobálták őket, ígyszinte beszerezhetetlenek.. jóhogy így felnyomták az árát... Hidd el, nálunk is ilyen árak lesznek 10 év múlva
-
bacsis
Közösségépítő
Akkor nem jól tudod, mert én is kb 1,5 hónapja adtam el egy origi IBM Workstation 386-ost 20ezer!!! FT-ért... de csak azért annyiért, mert hibás volt a tápja, különben 50et kértem volna érte szóval még így hibás táppal is 20ezer Ft-ért úgy elvitték mint a sicc
Kérdezgettem itt a topicba is hogy nem-e kell valakinek de nektek nem kellett így hát a vaterán kötött ki -
bacsis
Közösségépítő
Most szerinted hazudok?
A párom felhasználójával lett feladva a cucc, a vaterára 3 hétre volt fent... 20ezer FT-ért vitték el, 50ezres villámár volt de nem ütöttek rá.. a 20ezer sem volt rossz... bár ha jó lett volna a tápja is akkor tuti nem adtam volna ennyiért
De majd minnyá megkérdezem a párom hogy nem-e tudja az archivumba visszakeresni és akkor valahogy ki print screenelni a hírdetést meg hogy 20-ért vitték elszerk: jahh igen a hírdetés úgy volt feladva hogy eredeti 386-os Workstation
szerk:
MEg is van a link:
ezaze[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Értelek én, és valahol igazad is van, de szerintem valahol nekem is...
Ismerősöm pl most vett nem rég egy S478-as alaplapot 45ezer Ft-ért, és oksa, lehet hogy a S478 még annyire ne mretro, de azért 45ezer?
Szóval azért vannak időnként többen is ilyen "hülyék" akik kiadnak elég extrém összegeket ezekért a cuccokért, mert ha máshol nem tudja beszerezni, és megteheti, akkor kifizeti ezeket az összegeket -
bacsis
Közösségépítő
Azzz iggen!
Dbob! A Vaterán az IBM Portable XT 35ezer Ft-nál jár!
ráadásul van 1,5 óra a licit végéig!
Úgy tűnik nagyon sok ilyen palimadár van, itt nálunk az országban is! Mert hogy elég sokan licitáltak a cuccosra
Én mondtam, hogy a retro-nak megvan az ára ismét beigazolódottszerk: 36ezer már
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Nem akarom kiforgatni a szavaid, de mikor írtam hogy eladtam 20-ért az Eredeti IBM workstationomat, arra is azt mondtad hogy kifogtam egy palimadarat...
Most hogy volt ez az IBM Portable XT, ezzel szerettem volna felhozni egy példát, hogy elég sok iylen "palimadár" van így okés?
A többibe viszont abszolót igazad van!
a a kommrsz 386os nem fog elmenni 100ezerbe
erre ahogy beszéltük, majd 10 év múlva térünk vissza[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
skacok!
Szereztem egy 60MHz-es Socket4-es Pentiumot... tök mókás amúg y a procc, hasonlít a Pentium PRO-ra méretileg és súlyilag is egyaránt nem az a kommersz Socket7-es feeling...Nincs valakinek eladó alaplapja hozzá? vagy akár kölcsönbe, hogy kipróbáljam a procit
-
bacsis
Közösségépítő
Sikerült szereznem egy OAK OTI Monitorvezérlő kártyát, ez tényleg tud EGA és VGA monitort is hajtani!
Simán megy vele mind a 2 monitor persze nem egyszerre...
A poén, hogy ezzel a kártyával sokkal szebb képet adnak a monitorok, az EGA is.. nem olyan "csíkos" az EGA-n a betű, hanem szépen "egybe" van....
Igaz hogy csak fixen 256KB-os, de legalább tudja mind a 2 monitort tök szép tellt színekkel -
bacsis
Közösségépítő
urak!
Ezzel a hülye EGA/VGA kombó kártyával csak EGA monitorral vannak színek, VGA-val minden feketefehér.. mondjuk a játékok színesek, de a norton meg még a Windows is fekete fehér... mit lehetne csinálni hogy VGA-ba is színes legyen? -
bacsis
Közösségépítő
Jahh, másik DIP sorrendet kellett belőnöm NEC Mutisync Plus or compatible erre állítottam és vannak színek...
Nincs olyan trük hogy 640X400X256-ot állítsak be? mert mostmár fel tudtam telepíteni úgy hogy 800X600 16 szín, de ugye a 256K video memória a 256 színhez kevés.. még 640X480ba is... -
bacsis
Közösségépítő
skacok! Ezut látnotok kéne!
Tű éles képet ad az EGA
Nincsenek ám benne "csíkok" semmi.... Mintha VGA-t hajtanék 1024-ben -
bacsis
Közösségépítő
válasz peti_s #13879 üzenetére
A pentium (4) név nagyon beleragadt a köztudatba, még akik nem értenek a gépekhez, azoknál is...
Kérdezi egy arc tőlem, hogy most melyik a legmodernebb számítógép? a Pentium 8?!Más:
Nem kell valakinek 1M kess-es 200-as Pentium PRO? most akarok rendelni de ha többet rendelünk akkor ocsóbb a posta miatt.. maga a proci kb 6-7ezbe állna meg -
bacsis
Közösségépítő
Urak egy kérdés!
Mi a különbség egy Intel és egy Intel Overdrive CPU között? teszem azt mondjuk ha mindegyik pl 486 DX2 66MHz-es, vagy 100-as vagy Pentium Overdive 100MHz vagy Intel Pentium 100MHz stbstb...
Mik voltak tulajdonképpen ezek az overdrive-ok? -
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Egkis segítséget kérnék!
A szomszédom nagyon rákapott hogy teszteljem le a hangkártyáját, egy fullos Asus Xonar, egy cirka 100ezer Ft-os hangcuccal...
De banyek én nem értek az ilyen teszteléséhez... aztáncsak kitaláltam, az lesz a teszt, hogy lesz 4 gép, 2db P1 kaliber, az egyikbe egy Gravis Ultrasound lenne a másikba egy Awe32, lenne a laptopom, és lenne az a xonaros gép. így össze lehetne hasonlítani 2 nagyon régi de bika hangkártyát 2 modernel, amiből az egyik full profi míg a másik egy fos integrált...hogy mi a különbség... a hangfalak nem fognak limitálni...
De akkro hogy teszteljek/jünk? mindegyik gépre 2-3MP3, meg Waw, meg estetleg midi, meghalgatni majd tapasztalatot leírni? -
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #13934 üzenetére
Lényegében frescho is ugyanezt írta le, szóval nem mondtál újat, persze azért köszi a
kérdésem továbbra is az lenne, hogy egy azonos órajelű Intel 486DX2 66MHz és egy Overdrive 486 DX2 66MHz közt mi a különbség? vagy hogy van-e? és az Intel miért gyártott akkor "mezei" overdrive CPU-kat, mármint olyant amibe semmi "különleges" nincs -
bacsis
Közösségépítő
urak!
Akkor ki tudna nekem küldeni egy midi player-t? -
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Darhsun-al beszélgettünk róla, de igaziból nem találtam/tunk megoldást, hogy vajon merre lehet kiválasztani a Win3.11 alatt, hogy melyik hangkeltő legyen az elsődleges? egyáltalán van erre mód? tehát hoyg ha elindítok egy mp3-at a winplayer-el pl, akkor a hangot az Awe32 adja ki.. vagy a Gravis.. tudjam ezt váltogatni.. mert jelenleg csak a Gravis játsza az mp3-at, viszont a midit meg csak az awe32 -
bacsis
Közösségépítő
Van még egy ötletem!
egy "média lejátszó" progi kell, ami maga tudja kiválasztani hogy melyik hangeszközön küldje ki a jelet.. ugye ilyen van a Winapba is, csak ugye az nem megy Win3.11 alatt... miféle zene lejátszó érhető el Win3.11-re? -
bacsis
Közösségépítő
nahh nekem ez van csak:
Találtam egy elég profi(nak tűnő) midi lejátszót, a prosoundot... van neki egy olyanja hogy select input meg select output, és lássa az Awe32-t is meg az ultrasoundt is,... ha rámegyek hogy awe32, akkor tolja ki rajta ahogy kell, deee ha aszondom hogy ultrasound akkor viszont sehol sem gyün ki hang
-
bacsis
Közösségépítő
Megcsináltam banyek
Igaz gőzöm sincs hogyan, de mondom!
Egyszer csak megjelent a sound mapper ikon a vezérlőpültban
ide rámentem, kiválaszom hogy Awe32 vagy Gravis, és már játsza is a kiválasztott kártyán az mp3-at
bassza meg, eddig nagyon úgy tűnik ,hogy a Gravis mindenhol gyengébben szerepelViszont!
Azt a szájjbaszexuált midit még mindíg csak az SB16-on képes kipréselni magából... Azt még mindíg nem tudom kipróbálni a gravisenAmúgy van egy tippem!
Miután felraktam a Prosound progit, valszeg az hekkelte oda azt a sound mapper ikont -
bacsis
Közösségépítő
DOS-ba viszont csont nélkül viszi a midit a saját midiplayer-ével
-
bacsis
Közösségépítő
válasz bacsis #13967 üzenetére
Tulajdonképpen, akármit indítok, DOS-os játékot, MP3-at, pedig csak 64kbit-es mono, vagy midi-t, a az Awe32 mindenhol hallhatóan lenyomja a gravis-t pedig a hangfalam is olyan tré, hogy nem is hangfal az... a régi 2ütemü wartburgokba vagy mibe láttam ilyesmi videoton hangfalat, na olyan van rákötve és ezen érezhetőbb tényleg érezhetőbb a Awe32 szebb hangja
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Kéne egy kis segítség!
Szereztem egy VGA (és talán EGA-t is tudó) monitor kártyát...
De nem tudom beazonosítani, így driver stb egyenlőre felejtős...
A képen látható hogy a VPU-ra ChIPS van írva, de a Future csati mellett látható hogy az is oda van írva hogy Foundation Logic, alá pedig hogy Ruby VGA
a DOS-os AIDA aszondja rá, hogy Cirrus Logic...
Szóval mi lehet ez a kártya? csak hogy esetleg drivert is tudjak hozzá találni, hogy menjen 256 színbe VGA-n a Win3.11 na meg jó volna valami leírás hogy hogy kapcsolgassam a DIP-eket hogy hajtsa az EGA-t is...A VPU-n van egy számsor amire ha rákeresek adott találatot, mindenhol azt írják hogy 256K-s de ott egy BANK memória van a képen itt 2 BANK van.. szal sztem 512K-s.... meg jó nagy is...
a kép egyszer kicsiben: -
bacsis
Közösségépítő
válasz Yutani #14102 üzenetére
Én már egész jól kifosztottam a srácot
Voltak Pentium PRO procijai azokat el is hoztam
zoltanz! Biza jól össze lett válogatva az a kis 386-os.. sajna a külső optikát nem tudtam életre kelteni benne, meeeg a Mpeg gyorsítós Video Blaster kártyát sem, az valszeg nem működik, pedig úgy büntetett volna ha célhardverrel tolta volna 640be a videókat -
bacsis
Közösségépítő
válasz Nowhereman #14109 üzenetére
Hát azért inkább közelebb van a 386-oshoz mnint a 486-oshoz, azért mert van a CPU-ban 1Kb L2 Cache, még nem egy power 486-os
többnyire hozza a 25-ös 486SX szintet, ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest