Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz MasterDeeJay #110443 üzenetére
Ismét szép gazdagréti nyeremény Nálam a HP LP1965 bír hasonló paraméterekkel, de már inkább a modern Acer VA- t használom retróra is, FHD képernyőre jobban kifér a DS szabvány szerinti képmentés .
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz cskamacska #110448 üzenetére
Ritkaság PCIe verzióban, príma is lehet. Valszeg full támogatás, DOS/Win98SE/XP alatt, mivel még a 7900GS is rendben van ezekkel - teszteltem. Win95- öt nem használok, azt nemtom.
Nekem viszont túlságosan lassú, 7900GTX- et kell beszereznem, hogy a 7900GS fölé menjek teljesítményben.
Amúgy AGP verzióban az FX5900XT sztem jó kártya, meg még az 5700 is, jó véleménnyel vagyok a "rosszul" sikerült szériáról.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
E8500 - egyelőre belövés, ami a csövön kifér. 4.56GHz látszik stabilnak, az talán már jó eredmény?, én kevésbé tudom, mert már csak utólag használok 775- öt, a maga korában kimaradt.
-
-
válasz Fücsök007 #110463 üzenetére
Nem eszik olyan forrón a kását. Nekem hibát dobott az Aida stress. A RAM nem bírja a 900 feletti frekit CL5- ben sem. 890- en viszont megy a CL4 is XMP 2.1V- on. Úgyhogy Corsair modulokkal 4.27GHz a stabil vége, de még így is előnyben az Intel, mert az AMD 4.1GHz környékén szaladgált.
Ha a RAMot kiveszem a stressből, akkor 4408MHz a proci vége, afelett már a procira is hibát dob, bár érdekes módon a 3DM2001 hiba nélkül lefut[ Szerkesztve ]
-
válasz Fücsök007 #110473 üzenetére
RAM frekire gondoltál sztem. Az FSB már alapórajelen is 1333MHz.
1066- os RAMokat elajándékoztam, de jók lesznek a 800- asok bőven, az AMD is avval lett mérve, és abban nagyobb visszaosztás is van, de nem ment többet a proci, alacsonyabb RAM frekivel sem, tehát azonos kb a kimaxolási lehetőség, evvel a memóriával, ennyit tudnak.
XP rendben, Win98 meggabalyodott, nemtom miért, azt kell helyretennem.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz FoxiestFox #110485 üzenetére
Az nálam is gond, de már szerváltam légfúvót, ki tudom takarítani a gépeimet.
-
Megfőztem a Win98- at is a 775- ön. Jöhetnek a tesztek.
Kezdeti hasonlítás-
-AMD 3DM2001 Win98 : 44529
-Intel 3DM2001 Win98 :-AMD 3DM2001 XP : 46276
-Intel 3DM2001 XP :A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz .-..-. #110577 üzenetére
Mostanában hajtom fullra a kétmagosokat. Két dolog miatt lehet -
- túl nagy órajel akár a procin, akár a videón
- R9700 BGA érintkezés hiba, ezeknek a nagyrésze meghótt már, nálam a 9700Pro már csak díszCore2 Duo esetén is akár CPU/RAM/VGA túlterhelés esetén jellemző pld 3DM99- ben is az ilyen háromszög fail leképezés, de itt a hardver még ok, ha lejjebb veszem az órajeleket, minden rendben van, pld a RAM XMP fesz/időzítések is érdekesen befolyásolnak.
R9700 esetén még érdemes megnézni, a gyári órajel alatt valamivel, lehet hogy csak az amúgyis alapból túlhajtott GPU/RAMok problémásak(enyém már képet sem adott, megpusztult a Zalman hűtő ellenére is).
-
Dual procis cucchoz : régebben szemezgettem vele. Ma már nem aktuális. Két egymagost már a dualcore Athlon/Phenom, C2D is jó eredménnyel helyettesít sztem-sőt sokkal jobb. Sokmagosnál pedig elszállt rendesen, 1 procival is nagyon sok mag, minek kéne kettő?
És a fent említettek mindegyike alkalmas abszolúte átfogó retró gépnek is ma már a modernizált setekkel, akár a
Zen2 is 84->napjainkig a retró->mai címekre. 1 gép lényegében agyonvágja simán 40 év retró folyamatát, ma már semmi szükség retró gépre, de hát én is tartok-tesztelek, mert feelingesek.Pld a 2 lapka hátránya még a Zen2 esetén is befigyel, hiába az infinity fabric frontend, a két négymagos szilícium közötti forgalom lassíthat, diszkrét procik esetén ez mégnagyobb az alaplapi kommunikáció miatt.
Zen3 esetén nem véletlen találták ki, hogy minden mag egy szilíciumon legyen.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz frescho #110581 üzenetére
Érdekes körkép. Nem is tudtam hogy a Compaq korai versenyző volt. A piaci helyzeten azonban nemsokat javított, mint pld a HP, Dell sem - szabványtalan megoldások, gagyi gépek.
A távolkeleti klónok, az igen, teljesen szabványos lapok/házak/tápok, stb, annó csak ámultam akkor is ha a kezembe vettem egy klón 386/486 lapot is-csodaszépen néznek ki...és a mái napig is. Utólag jöttek a fent említett brandok, csak néztem ki a fejemből, hogy lehet ilyen antikompatibilis gépet egyáltalán legyártani, meg ki az az agycsökkentett aki meg is veszi
Nem csodálom hogy idővel bukovári volt...A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz Tothg86 #110634 üzenetére
Működhet. OAK 16 bites VGAt biztosra mondom, mert az van az XT- ben. Állítólag a régebbi SB16- ok is működnek, azt még nem próbáltam, mert sikerült szereznem sima 8bites SB- t.
Némelyik Trident is mehet, bár nálam egyik sem indult. Gondot nem okozott, csak nem volt kép. Hogy mennyire biztonságos, nemtom, tippelem hogy meghibásodást nem okoz, csak vagy működik, vagy nem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Emulátor :
C64 S939X2- őn már jól megy, azon próbáltam először, korábbi gépeknél nincs tapasztalatom. Csomó más emu is jól megy már ugyanezen gépen.
A nemrég próbált SBem kivétel, erős gépet kér, Zen+ min a 486- hoz, P2- höz pedig már legalább Zen2 kell, cserébe nagyon jó, nagyon élethű emulátor, a legjobb sztem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz FoxiestFox #110683 üzenetére
-
-
válasz FoxiestFox #110687 üzenetére
Nekem is furcsák az új felületek, de már kezdem megszokni.
-
válasz MasterDeeJay #110690 üzenetére
Beforgatott HDD öböl, kedvelem. A RAMok is feelingesek.
-
válasz MasterDeeJay #110693 üzenetére
Én sem csekkoltam a C2D érát, csak részlegesen ismerem, most nézem, haraphat, nekem E6600 van ebből a sorból.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fred23 #110696 üzenetére
Még a G41- ben is jobb az alacsony kiinduló FSB, az E8500 még megy benne, de minimálisan tuningolható, E5200 illik hozzá, több mint 1GHz plusz van benne, jó pörgős gép Win98- hoz, és csak a brutál magas DDR3 RAMokkal az igazi.
Az E8500- at faggatom, proci vége 4408, de a 800- as RAMokat nem lehet annyira visszaosztani, azokkal csak 4227 a vége, ami stabil. A Phenom-II is ezekkel a RAMokkal ment, így is freki előnyben az Intel - Win98 - XP.szerk : A P4 nálam inkább már csak a Voodoo2 kihajtására való , a markáns erő a C2D- tól indul, AMD vonalon pedig a Phenom-II- től.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz jokeph #110728 üzenetére
Arra is kíváncsi leszek hogy a monumentális méretű Giga HD6870- el mi lesz a szitu. QFX3500- val alaposan lelépte a Phenom-II- őt 3DM01- ben. Belőttem a teszt seteket, de most csak pihen a tesztpadon, belustultam, pedig már tesztelnem kéne.
-
-
-
-
válasz Pikari #110737 üzenetére
Sztem jobb, mint ahogy véleményezed. Nem a P4 architektúrához méretezték, NetBurst proci már nem is való bele, a Core2 minimum, brutál a sebességnövekedés, ahogy szoktam mondani, nem xarral dobálózik. Pld a P5Q lapba NetBurst procit tenni sztem a rendszer megcsúfolása...
-
-
-
-
-
-
Sztem a 2. gen i5/Core2 vasak a vitatott korokra, címekre eleve reménytelenek, nem arra valók. Általános ökölszabály hogy egy game a megjelenése után csak pár évvel későbbi vason fog futni, úgy ahogy a felhasználó elvárja, természetesen maxon.
Fentebb említettem hogy a 2009- es SSam HD már jól fut a 2014- es procin. Vagy említhetnék retró kategóriát, pld a Doom1 386- on rosál, 486- on a beépített trackek már úgy-ahogy jók, a custom nagy pályák már csak Pentiumon.
A gamek dobozára írt gépigény is megtévesztő, nem lesz elég.
Kivétel : mai cím/mai CPU+RTX3090/4090, de ha a GPU tápkábel görbe, akkor ki fog gyulladni a gép.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Pikari #110764 üzenetére
Perpillanat irodai felhasználásra talán, de mivel az oprendszer nem lehet új, biztonságos, ezért céges környezetben már asszem nem. Otthon Win7+régebbi Office, szerkesztések, nyomtatások, ott is inkább offline, mert ma már nagyon aktívak az ártó szándékú hobbi hackerek.
Mondjuk azon is csodálkoztam hogy Haswellre még felment a Win11, de műkszik, és abban még az erő is megvan hogy futtassa.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz MasterDeeJay #110773 üzenetére
HD403LJ - ez milyen/hány lemezes?, nem is néztem, ezen van az XP, az E8500- hoz, az SSD- n meg a Win98.
-
-
válasz MasterDeeJay #110804 üzenetére
Kössz! Nem is tudtam hogy ott is meg lehet nézni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs