XBOX One: Már telepítés közben is játszhatunk

Manapság már nem úgy működnek a konzolos játékok sem, mint régen, hogy csak szimplán betesszük a lemezt és már indíthatjuk is a programokat. Az optikai egységek sokkal lassabb adatátvitellel rendelkeznek, mint a merevlemezek, a játékoknak pedig az egyre részletesebb grafika megjelenítéséhez folyamatosan tölteniük kell az adatokat a memóriába. Ezért aztán manapság már elengedhetetlen a beépített vagy külső merevlemezek használata a konzolos játékok futási sebességének növelése céljából.

Nemrég volt hír róla, hogy az XBOX Live! rendszerén keresztül digitális disztribúció útján vásárolt játékokat már annak letöltése és telepítése alatt is el lehet indítani. A Microsoft azonban immár azt is megerősítette, hogy a dobozos kiadásoknál ugyanez lesz a helyzet. Az XBOX One-ra megjelenő játékok egy részét szintén fel kell majd telepítenünk, de az új konzolra írt programokat már a telepítésük közben el tudjuk indítani, nem kell megvárnunk az installáció végét.

A játékokat úgy alkotják majd meg, hogy egyes szegmenseit a telepítő külön-külön installálja, vagyis, előbb a program futtatásához elengedhetetlen fájlok kerülnek fel a merevlemezre, majd ezt követően a felhasználók már el is indíthatják a játékokat, a maradék adatot a háttérben szépen csendben letölti és felmásolja a telepítő.

Azóta történt

Előzmények