Xbox Live migrálási lehetőség

Anno emlékezetes volt hogy az Xbox Live indulásakor nem lehetett magyar accountot létrehozni, így a legtöbb ember vagy Egyesült Királyságbeli (UK) vagy Amerika (US) accountot hozott létre, hogy tudja használni a Live adta lehetőségeket. 2010.november 11-én aztán elindult a magyar Live, így aki szerette volna migrálhatta az eddigi profilját, és magyar accountal folytathatta a Live-ozást.

A Microsoft eddig csak akkor engedett migrálni, ha új régió került be a támogatott Live országok listájába, viszont mostantól arra is lesz lehetőség hogy 3 havonta átmozgassuk a profilunkat.

Amennyiben úgy döntünk, hogy másik régióhoz tetetjük át profilunkat, úgy ezt az xbox.com-on tehetjük meg.

A művelet során az eddig megszerzett gamerscore-unk, a kinyitott achievementek mind megmaradnak, ahogy a birtokunkban lévő MS pontok is változatlanul átkerülnek az új accountunkra. Szintúgy a GOLD tagságunk is áthelyeződik, így ugyanaddig élvezhetjük előnyét mint migrálás előtt.

Fontos leszögezni hogy migráció után néhány korábbi feature nem lesz elérhető, már amennyiben az adott dolog nem elérhető a migrált országban.

A váltás természetesen hatással lesz a Window 8, a Surface és a Windows Phone 8 tulajokra is, amennyiben ugyanazt az accountot használják mint Xbox-on. A régióváltás lehetőségére január közepe felé lesz lehetőségünk a Microsoft Support állítása szerint.

Ti örültök a lehetőségnek? Fogtok váltani? Ha igen, melyik régiót néztétek már ki esetleg magatoknak?

Azóta történt

Előzmények