Warhammer 40K MMO - az első infók

A napokban a THQ Gamer Day keretében hosszú hallgatás után már esett szó a tavaly márciusban felfedett Warhammer 40K-ról, most a brit PC Gamer magazin legfrissebb számának köszönhetően az első részletek is befutottak a játékról.

A fejlesztésért felelős Vigil Games igyekezett előljáróban leszögezni, hogy az alkotás mindenképpen egy MMORPG, s nem MMOFPS lesz, habár ennek ellenére a tűzharcok fontos szerepet játszanak majd.

A koncepció szerint a játékosok squadokba tömörülve bocsátkozhatnak ádáz csatákba, melyek sokkal nagyobb szabásúnak ígérkeznek, mint a Warhammer Online-ban várható ütközetek.

A kreatív direktor Joe Madureira ígérete szerint a Warhammer 40K univerzum összes jelentős faja képviselteti majd magát az online szerepjátékban, a fejlesztők ráadásul igyekeznek rágyúrni arra, hogy oldalanként minél különbözőbb élményben lehessen része a játékosoknak.

Karaktereinkre számtalan fegyvert, különleges kinézettel felvértezett páncélt és scrollokat aggathatunk majd. Madureira elmondta, az MMORPG front legütősebben kinéző karaktereit formálhatjuk meg a Warhammer 40K MMO-ban. Hőseinkkel idegen templomokat, elhagyatott építményeket és lepusztult csatatereket fedezhetünk fel masszívan multiplayer online kalandjaink közepette.

A megjelenés, mint arról tegnap beszámoltunk, csak évek múlva lesz esedékes, a koncepció tehát még kis túlzással sem mondható kiforrottnak.