Hirdetés

Virtuális bajnokság Michelisz Norberttel

A tét nagyon komoly, a győztes ugyanis lehetőséget kap, hogy jövőre valódi pilótaként vegyen részt a szezonban a M1RA-ban.

Ingyenes E-sport bajnokság indul Michelisz Norbert szakmai vezetésével és a Hungaroring szerepvállalásával. Az öt fordulóból álló, Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt online szezonnal kivételes lehetőséget kínálnak az indulóknak. A fődíj egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőség a M1RA-ban egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben. A hivatalos oldalon látható bejelentést lentebb változatlan formában közöljük.


Forrás: M1RA

Michelisz Norbert 2005-ben 21 évesen vezetett életében először igazi versenyautót, amelyre a szimulátoros eredményeinek köszönhetően volt lehetősége. Tizennégy évvel később a magyar autósport első világbajnoka lett, miután a Hyundai Motorsport gyári versenyzőjeként tavaly megnyerte a túraautózás csúcssorozatát. Most egy hasonlóan álomszerű karrier veheti kezdetét, legalábbis a lehetőséget egy magyar biztosan megkapja, hogy elinduljon az úton, és a számítógépet valódi versenyautóra cserélje 2021-ben.

Hirdetés

Csak magyaroknak és teljesen ingyenesen
Az esély bárki számára adva van, hiszen a Hungaroring E-sport Bajnokságban való részvétel minden határainkon belüli és azokon túli magyar számára teljesen ingyenesen elérhető. Az öt fordulóból álló online szezon végén az öt legtöbb pontot elérő versenyző elméleti és fizikai felmérésen vehet részt a M1RA szervezésében. Közülük a Michelisz Norbert vezetésével meghozott szakmai döntés alapján a legfelkészültebb kapja meg a teljes szezonos versenyzési lehetőséget a M1RA színeiben egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben, amelynek költségeit a bajnokság támogatói állják.

Michelisz gyors körével is versenyre lehet kelni
Az április 13-án induló szezon platformját a RaceRoom biztosítja, amely számos nemzetközi szimulátor-bajnokságot is szervez – az első és az utolsó futamot stílszerűen a virtuális Hungaroringen teljesíti a mezőny. A játékban be lehet kapcsolni Michelisz Norbert „szellemautóját”, amely az általa futott leggyorsabb kört mutatja, így versenyezni is lehet a túraautó-világbajnokkal. A valódi verseny persze az indulók között alakul ki, akik a bajnoki helyezésük alapján automatikus indulási jogot szerezhetnek, illetve mind az öt forduló előtt külön selejtezőn is lehet kvalifikálni a mezőnyt alkotó top 24-be.

Különböző csapatok, #maradjotthon, adomány
Bár az összes induló a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezetheti, mégsem lesz ugyanolyan külsejű minden kocsi. Különböző csapatok különböző megjelenésű autóihoz rendelik a pilótákat. Ennek jótékony célja van, ugyanis a szervezők a szimulátorozással nemcsak arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki maradjon otthon, hanem anyagi segítséget is nyújtanak a koronavírus-járvány miatt kialakuló nehéz helyzetben. Az adomány részleteiről és a megvalósításában nélkülözhetetlen csapatokról később várható bejelentés.

A bajnokság lebonyolításáról röviden:

 • Az első hungaroringi fordulót megelőző előselejtezőről a 24 leggyorsabb idővel rendelkező induló jut be a versenyre.
 • Az első forduló után a bajnokság aktuális első 15 helyezettje automatikus indulási jogot szerez a soron következő fordulóra.
 • Innentől a még kiadó 9 helyre továbbra is a fordulókat megelőző előselejtezőkön lehet bejutni.
 • Minden forduló egy szabadedzést követő időmérőből, majd két futamból áll. Az első futam normál rajtsorrend alapján indul, a
 • másodikon az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul.
 • Az időmérőn az első tíz helyezett 10–1 pontot szerez.
 • Mindkét futamon az első 15 helyezett szerez pontot, az első harmincat, a tizenötödik egyet.

Versenynaptár:

 • 1. forduló: Hungaroring, április 30., Előselejtező: Április 13–26.
 • 2. forduló: Monza, május 14., Előselejtező: Május 1–10.
 • 3. forduló: Nürburgring, május 28., Előselejtező: Május 15–24.
 • 4. forduló: Szepang, június 11., Előselejtező: Május 29.–Június 7.
 • 5. forduló: Hungaroring, június 25., Előselejtező: Június 12–21.

Élő közvetítés:
Az időmérőkről és a futamokról magyar nyelvű kommentárral élő közvetítések várhatóak a M1RA hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.