Tropico 4 - már fejlesztés alatt

A Tropico 3 világsikere miatt a Kalypso Media tegnap reggel úgy döntött, hogy bejelentik a Tropico negyedik felvonását. A Tropico harmadik része az utóbbi évek legkelendőbb SIM-RTS címévé nőtte ki magát, így hát valóban nem kell csodálkozni, hogy a franchise már a negyedik résznél tartana. A hivatalos bejelentés jelenleg a PC-s verziót érinti leginkább, de természetesen később meg fog jelenni a játék Xbox360-as változata is.

A Tropico 4 a Tropico 3 utáni történéseit veszi fel fővonalnak, tehát újra El Presidente lehetünk új történelmi és már ismert karakterekkel irányíthatjuk nemzetünket a tündöklésbe vagy éppen a totális bukás szélére. A helyszínek továbbra is egzotikusak maradnak, mint a címből ez ki is vehető. A Tropico 4 új kihívásokat, új pályákat és természetesen új küldetéseket vonultat majd fel. Valamint a fejlesztők kizárólag a PC verzióhoz szociális támogatást is ígérnek a manapság már szinte divatos Twitter és a Facebook által. Ezeken a közösségi oldalakról lehet majd nézni a Tropico frissítéseket és az eredményeinket is.

A Haemonit mindent meg fog tenni azért, hogy a PC tulajok elégedettek legyenek, az Xbox360-as verziót csupán mostoha gyermeküknek fogják tekinteni. A Tropico 4 2011 második félévében fog megjelenni elsősorban PC-re, később pedig Xbox360-ra.

Azóta történt