The War Z - Zombi apokalipszis online

...ugyanakkor ezt talán nem fogják annyira sokan sajnálni, mint a Knights of the Old Republicból kifejlődött The Old Republicot. A játékot 5 évvel a vírus kitörése utánra helyezték, amikor az embersiégből megmaradt maréknyi túlélő a fennmaradás érdekében víz, élelem, és fegyver után keresgél (ebben a sorrendben). A karakterek indíthatóak normál és hardcore fokozaton is, az utóbbinál permadeath van, tehát nem igazán fognak játékbéli avatárjaink a szívünkhöz nőni.

A legtöbb szerver kevert típusú, de lesznek külön hardcore szerverek, exkluzív tárgyakkal, amelyek csak ott találhatóak meg. Lehetőség lesz 3rd person mód előcsalogatására is. A játék egy nyílt, 2-400 négyzetkilométeres területen fog játszódni, igen, lesz benne pvp, mi több, a fejlesztő erősen szerepjátékos elemeket is ígér. (Nem, itt nem arra kell gondolni, hogy felkapod a fűnyírót, és magad elé tartva suicid módon rohansz bele a tömegbe.)

A játék a technológia oldalról nézve leginkább egy nagyobb multiplayer játékra hajaz, a 250 főre tervezett szerverenkénti limitjével. A fizetési modellje is erre hajaz, szükség lesz egy egyszer 30$ (jó, igazából 29.99$) befizetésére, amivel megvásároljuk a játékot, a továbbiakban pedig a mikrotranzakciós modell az irányadó. Jelentkezni a bétára a játék honlapján lehet.

Az egyébként DayZ-rajongó fejlesztőkkel készült teljes interjút elolvashatjátok az IGN honlapján.

Azóta történt