Templomot vett a Rockstar főnőke

Az Edinburgh-ban található Szent István templomot 1827-ben kezdték el építeni William Henry Playfair, az egyik legjelentősebb 19. századi skót építész tervei alapján, egyik különlegessége hogy az óratorony ingája a leghosszabb egész Európában. Ez a lassan 200 éves templom azonban már régóta nem működik, mint vallási épület, az utóbbi évtizedekben közösségi házként használták a város lakói, az épület legnagyobb terme 800 fő befogadására is képes, az akusztika pedig előnyös koncertek megtartására.

Különböző okok miatt azonban eladásra került a templom épülete, elsősorban üzleti céllal szerették volna a helyi befektetők megvenni, luxuslakásokat és éttermeket álmodtak a helyére. A liciten azonban nem ők adták a legnagyobb ajánlatot, hanem a 43 éves Leslie Benzies, a Grand Theft Auto sorozatot fejlesztő Rockstar North vezetője.

Az ajánlata nem megerősített információ szerint 500 000 GPB (~195 millió Ft) volt. Benzies maga nem, csak az ügyvédje nyilatkozott az ügyben, miszerint eme vásárlás teljes mértékben jótékony célú beruházás volt, melynek egyetlen célja hogy a Szent István templom megmaradjon jelenlegi formájában és szerepében, mint közösségi és kulturális központ Edinburgh lakói számára.