Tavasszal érkezik a StarCraft 2?

Biztos vagyok benne, hogy a Blizzard összes játéka közül nem sokat tudnánk mondani, amelyre nem vártunk volna hosszú éveket. Viszont egy sincs közöttük, amelyiknél azt mondták volna az adott stílus rajongói, hogy nem érte meg a várakozást. A Blizzard játékai egytől egyik remekművek, gondoljunk csak a Diablo-ra, a World of Warcraft-ra vagy a StarCraft-ra. A StarCraft második részét is várják szerintem legalább annyian, mint a Diablo 3-at, vagy a WoW legújabb kiegészítőjét, a Cataclysm-ot.

Mike Morhaime, a Blizzard vezetője az Activision-Blizzard negyedéves, befektetőknek tartott konferenciáján biztosította a támogatóit, hogy a StarCraft 2 még 2010 első felében - pontosan a tavaszi szezonban, március és június között - meg fog jelenni. Állítása szerint a fejlesztők keményen polírozzák a játékot, és már nagyon közel vannak a félig nyilvános béta-állapothoz.

Korábban Mike azt mondta, hogy 2009 végén meg fog jelenni a játék, azonban nemrég kiderült, hogy a játék bétája is átcsúszik 2010-re. Az információ az IgroMir-en derült ki, ez egy három napos orosz játék-expo, itt lehetett élőben kipróbálni a StarCraft 2-őt. A rendezvényen meginterjúvolták Chris Sigaty-t, aki elmondta a szomorú hírt, miszerint a StarCraft 2 Béta 2010-re csúszik. Angol fordítás még nincs, de oroszul itt elolvashatjátok az interjút, és képeket is találhattok a bemutatóról.

Ezzel ismét felvetődhet a kérdés, hogy vajon a beígért 2010 tavaszi megjelenést is elcsúsztatják-e?

Azóta történt

Előzmények