Take-Two: újabb ajánlat

Még e hónap elején a médiaóirás Viacom jelentkezett be a Take-Two megvásárlására, Sumner Redstone cége 1.5 milliárd dollárért vásárolta volna fel a kiadót. A biznisz fejleményei azóta ismeretlenek, a jelek szerint azonban nem a Viacom az egyetlen, aki szemet vetett a Take-Two-ra.

A közelmúltban ugyanis az Electronic Arts is megpróbálkozott a felvásárlással, a kaliforniai kiadó 2 milliárd dolláros ajánlatát azonban visszautasította a Take-Two vezetősége, erre reagálva tárta a nagyvilág elé szándékait az EA.

John Riccitiello Strauss Zelnick-nak (Take 2 CEO) címzett levelében kiemeli, hogy a részvényesek mellett a Take-Two játéktervezői is jól járnának, hiszen az EA féle háttérország mind anyagilag, mind szakmailag biztos jövőt szavatolna.

Riccitiello a GTA IV áprilisi megjelenése miatt igyekszik nagyobb nyomást helyezni a vezetőségre, szavai szerint nem biztos, hogy a jövőben ekkora összeggel állnának elő a felvásárlást illetően, azaz jobb lenne minél hamarabb túlesni a tranzakción. Az Electronic Arts 2 milliárdos ajánlata éppen ezért továbbra is él, további terveiket a mai napon rendezendő konferencia után ismertetik.