Számos újdonság vár az év végén a Monster Hunter World: Iceborn játékosokra

A kollaborációs tartalmak között találkozunk majd Resident Evil és Horizon Zero Dawn témájúakkal is.

A Monster Hunter World: Iceborne a sorozat hagyományait követve robosztus megjelenés utáni tartalmakat tartogat a játékosoknak. Ez alól 2019 vége sem kivétel, hiszen a vadászokra új kollaborációs és további ingyenes tartalmak várnak. Ezek részeként 2019. november 8. 01:00-tól elérhetővé válik a konzolos játékosok számára az új Raccoon City kollaborációs esemény, valamint a Palico páncél- és fegyvertervezői verseny nyertesei által megálmodott felszerelések. A PlayStation 4 játékosok emellett az exkluzív Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds kollaborációval további újdonságokra számíthatnak, melynek első része 2019. november 21-én, második része pedig az új szörnyeket és szezonális eseményeket tartalmazó decemberi frissítés részeként érkezik meg.

[+]

Raccoon City kollaboráció

A népszerű túlélőhorror ikonikus karakterei, Leon, Claire és Tyrant ellátogat az Iceborne világába a Raccoon City kollaboráció részeként, ami 2019. november 8. 01:00-től válik elérhetővé a konzolos játékosoknak. A különleges kollaboráció részeként a vadászok a kapcsolódó Event Quest küldetés (MR20 vagy magasabb szintet igényel) teljesítésével szerezhetnek alapanyagokat a Leon α+ és Claire α+ réteges páncélszettek, valamint három Raccoon City témájú, fegyverükre akasztható medál elkészítéséhez, de akár két új gesztusra is szert tehetnek, amivel zombiként csoszoghatnak, vagy épp haraphatnak ki egy darabot a közelükben lévő fenevadból. Raccoon City a Your Room felületét sem hagyja ki a jóból, számos tematikus dekorációt kínálva a vadászoknak, többek között a népszerű túlélőhorror olyan jellegzetes elemeit, mint az ikonikus írógép vagy tárgytároló láda (amikkel természetesen elmentheted játékodat, vagy eltárolhatod tárgyaidat). Az előző havi frissítésnek köszönhetően ráadásul akár szobádba látogató barátaidnak is eldicsekedhetsz új berendezéseddel.

A Raccoon City kollaboráció nem lenne teljes Tyrant nélkül. A megvásárolható „The Handler’s Terrifying Tyrant” DLC kosztüm ballonkabátos, naplólapozgató óriássá változtatja a játék bátor segédjét, aki elkíséri a vadászokat küldetéseire, ételt készít nekik a táborokban és még az átvezetőkben is megjelenik.

Fegyvertervező és Palico páncéltervező verseny nyertesek

A Monster Hunter közösség tagjai rendkívül szenvedélyesek és művésziek. Múlt hónapban a New York Comic-Con alkalmával bejelentésre kerültek a fegyvertervező és Palico páncéltervező verseny győztesei. A „sheep” tervezte Black Eagle Charge Blade kardja fekete tollakkal van díszítve, és szárnycsapásszerű sziluett kíséretében változtatható át fejszévé. A „Zyralynn_art” által tervezett Felyne Wiggler α+ Palico páncél tökéletesen kiegészíti a közönség kedvenc Wiggler felszerelést, ami korábban csak a vadászok számára volt elérhető, most viszont végre szőrös kis segítőik is felölthetik. A verseny nyerteseinek alkotásai két új Event Quest küldetés teljesítésével szerezhető alapanyagokból lesz elkészíthető 2019. november 8. 01:00-tól.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds kollaboráció PlayStation 4-en

Aloy is megérkezik Hoarfrost Reach fagyos vidékeire a PlayStation 4-exkluzív kollaboráció részeként. A Horizon Zero Dawn™: The Frozen Wilds kollaboráció első része 2019. november 21-től lesz elérhető a MR24 és magasabb szintű vadászok számára, akiknek a különleges küldetés teljesítésével szerzett alapanyagokból lehetősége lesz elkészíteni egy Aloy Stormslinger Prototype fegyverén alapuló könnyűnyílpuskát, de akár egy Aloy Focus készüléke ihlette medált is szerezhetnek fegyverükre.

Decemberi frissítés

Az újdonságok sora tovább folytatódik a játék decemberi frissítésével, ami egy hamarosan felfedésre kerülő szörnnyel bővíti az Iceborne így is masszív bestenáriumát. Ebben a hónapban visszatérnek továbbá a Monster Hunter szezonális fesztiváljai is, amik tematikusan varázsolják át a központi hub felületet minden korábbi Event Quest küldetés, limitált megbízás és más tartalmak kíséretében. A kiegészítő megjelenése óta először ráadásul a fesztivál Astera mellett Selianaba is megérkezik.

A PlayStation 4 játékosokra decemberben egy újabb Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds kollaboráció vár még több ingyenes tartalommal, Event Quest küldetéssel és elkészíthető tematikus felszerelésekkel. A játékosok nem csak a Horizon Zero Dawn Shield-Weaver páncélja ihlette szettet készíthetik el, de az új Event Quest küldetések teljesítésével akár korábban megszerzett Stormslinger fegyverüket is fejleszthetik. A decemberi frissítés részeként a vadászok továbbá új Banuk páncélszettet is kovácsoltathatnak, de akár a Monster Hunter: World során szerzett Felyne Watcher felszerelést és Aloy’s íját is fejleszthetik. A 2020-ra tervezett új tartalmak részletei egy későbbi időpontban várhatók.