Sony + Microsoft: Blu-ray tárgyalások?

A patinás brit pénzügyi / gazdasági publikáció “vezető beosztású” forrásra hivatkozik, amikor azt írja, hogy a tárgyalások már folynak a két cég - a Microsoft és a Sony - között, és többféle lehetőség is az asztalra került. Az első változat alapján a korábbi külső HD-DVD meghajtóhoz hasonló BR kiegészítő készülne az Xbox 360-hoz, a második verzió szerint pedig egy új prémium-kategóriás X360 kiszerelés jelenne meg, beépített BR meghajtóval.

BR-arátkoznak?

A Financial Times cikke után többen felkeresték a két érintett felet. A Microsoft a szokásos “nem jelentettük be ilyesmit, nekünk a játékok a fontosak” mondattal reagált, a Sony-nál kicsit bőbeszédűbbek voltak. Scott A. Steinberg a SCE amerikai marketing alelnöke a következőket nyilatkozta a Gamespot-nak: “Ha Microsoft BR lemezen akarja kihozni a Gears of War 3-mat, lehetővé tudjuk tenni”.
Mit jelentene egy X360 mellé adott, vagy a gépbe szerelt BR meghajtó? Utóbbi esetben nyilvánvalóan magasabb árat, és azt, hogy minden eladott BR-es X360 modell után pénz csörrenne a Sony kasszájában.

A vad következtetések levonása előtt érdemes megjegyezni, hogy a Blu-ray nem egyenlő a Sony-val, a formátumot a Blu-ray Disc Association tulajdonolja, ez pedig több nagy cégből (Sony, Pioneer, Philips, Thomson, LG, Hitachi, Sharp, Samsung, Matsushita...) áll.