Sam Lake üzenete az Alan Wake rajongóknak

A tegnapi napon Sam Lake a remedy emblematikus alakja egy videóüzenetet tett közzé, amiben beszél az Alan Wake-ről és arról, hogy miért tették picit félre.

Elmondása szerint ők ugyanúgy szeretnék folytatni a sorozatot, min ahogy azt a rajongók szeretnék, de ez egy hatalmas feladat, és a játékosok megérdemlik, hogy Wake egy igazán ambiciózus formában térjen vissza.

A videóban kitér arra, hogy keményen dolgoztak a folytatáson az első rész megjelenése után. Kifejtette, hogy egy játék elkészítésénél nagyon sok dolognak kell passzolnia, és bár nagyon jó lenne, ha mindössze a kreatív dolgokra kellene hangsúlyt fektetni, és nem kellene az olyan apróságok miatt aggódni, mint a pénz.

Ismét megerősítette, hogy az Alan Wake nem volt nagy siker az első napokban, mondhatni már szinte bukás volt, de az elmúlt időszak alatt sikerült már 3 millió példányban értékesíteni (amiben egyébként nagy szerepe volt a PC-s megjelenésnek). Szóval amikor a játék megjelent egyszerűen nem úgy alakultak a dolgok, hogy egy teljes értékű második részbe bele tudtak volna vágni.

Annyi bizonyos, és ezt Sam Lake is kiemeli, hogy szeretnék még folytatni az Alan Wake történetet, de csak akkor amikor eljön annak az ideje. Addig viszont itt lesz nekünk az új játékuk a Quantum Break amit az eddigi legnagyobb vállalkozásuknak tekint, amibe beletesznek mindent amit a Max Payne és az Alan Wake során tanultak.

 

Azóta történt