Resident Evil 5 infómorzsák

A Resident Evil 5 producere, Jun Takeuchi nemrégiben a Eurogamer-nek adott interjút, melyből mindenképpen érdemesnek láttunk kiragadni néhány érdekesebb mondatot.

>> Biztosra vehető, hogy még a megjelenés előtt egy demó formájában bárki kipróbálhatja majd a játékot. Takeuchi azt állítja, hogy ezzel kapcsolatosan hamarosan lesz is egy bejelentésük, ami nagy valószínűséggel azt takarja, hogy a közeljövőben kiderül, mikor is számíthatunk az ízelítőre.

>> A demóval ellentétben azonban nem született még döntés a későbbi letölthető tartalmakkal kapcsolatban: miután sokszor kérdezték már ezt tőlük, és nagy a DLC-k iránti érdeklődés, ezért Takeuchi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lesznek.

>> Ami a rejtvényeket illeti: nagyjából annyi lesz belőlük, mint a negyedik részben, a helyszínek azonban sokkal nyitottabbak lesznek, mint az előzményben, így a felfedezés jóval nagyobb szerepet kap majd, és maga a játék is komplexebb lesz.

>> A Capcom a Devil May Cry 4 megjelenésekor sok negatív kritikát kapott a PlayStation 3-as installálás kapcsán, amik mellett nem szeretnének vállat vonva elmenni, ezért a Resident Evil 5 esetében mindenképpen más megoldást fognak keresni, olyat, amit a játékosok szeretni fognak.

>> Végezetül egy kis bíztatás a rajongók felé: Takeuchi elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy nagy lenne az igény egy Resident Evil 2 remake-re, így ha megvolna rá az esély, akkor szívesen megcsinálnák, most azonban minden erőforrásukkal az ötödik részre koncentrálnak.