Remote Play minden PS4 játékban

A Eurogamer szellőztette meg biztos forrásokra hivatkozva, hogy a PS4 esetében a Sony minden játékfejlesztőnek kikötötte, hogy a játékoknak támogatniuk kell a Remote Play funkciót. Vagyis a PS Vitával történő kommunikációt, ami akár azt is lehetővé teszi, hogy a kézikonzolt használjuk irányítónak. Tehát, lényegében úgy lesz használható a két eszköz mint a Wii U és a Gamepad. Egyedüli kivételként a PS EYE-t használó játékok esetén nem lesz kötelező ez a funkció, ami valljuk be érthető.

Minderre már februárban is utalt a Sony, de akkor még nem volt ennyire egyértelmű, hogy szinte minden játék esetében követelmény lesz. Ez a bejelentés biztosan jót tesz a PS Vita eladásoknak, hiszen minden leendő PS4 tulajnak érdemes lesz egy Vitát is tartania.

A funkció egyébként már egyes PS3 játékok esetében is rendelkezésre áll, de nem hozta azt a fejlesztői támogatást amit a Sony elvárt volna. A PS4 esetében viszont már eleve úgy épül fel a gép és annak operációs rendszere, hogy a fejlesztőknek ne kelljen teljesítménybeli veszteségre számolniuk.

A hírt egyébként azóta már Shuhei Yoshida is megerősítette a Twitteren.

Azóta történt

Előzmények