Platinum Games: vér, űrcsata és még több vér

Hirdetés

A Platinum Games a SEGA-val kötött megállapodást: ők fogják kiadni a három készülő játékot. Lássuk is őket szépen, sorjában.


Az első, és talán legígéretesebb - de mindenképpen a legszélesebb közönséget becélzó - cím a hack and slash kategóriában induló és harcoló angyalokkal operáló Bayonetta, amely PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készül, a fejlesztést pedig nem más felügyeli, mint Hideki Kamiya.


Ha esetleg valakinek nem mondana sokat a japán úriember neve: ő volt az, aki 2001-ben elkövetett egy bizonyos Devil May Cry című videójáték-produktumot, a Bayonetta-n pedig jól látszik, hogy ugyanazon ember áll mindkét játék mögött, hiszen a lentebb található első teaser filmecske hasonlóan pózőr főhőst mutat be, mint Dante - csak ezúttal női kivitelben, fantáziadúsan tuningolt magassarkúban.
A második bejelentett cím egy grandiózus próbálkozás - Nintendo DS viszonylatban mindenképp, az Infinite Line ugyanis egy űrben játszódó szerepjáték lesz, némi stratégiai mellékízzel.


A játékban szabadon építgethetjük majd hajóinkat valamint legénységünket, és akár 200 fős flottát is magunkkal vihetünk majd az egyébként 3D-s harcokba. Emellett egy online játékmód is tervbe van véve - a galériában néhány artwork-öt, illetve két apró screenshotot találtok.


Végezetül pedig jöjjön a harmadik játék, a Wii-t becélzó Mad World, amelyről már az első pillanatban kiderül, hogy abszolút méltó a nevéhez, hiszen nem mindennapi fejlesztésről van szó.


A játékot igazából három 'B' betűs szóval be lehet mutatni: brutális, beteg és... blekenvájt, azaz fekete-fehér, a Mad World ugyanis Sin City-szerű külsővel lett felruházva. A brutalitást a játékmenet adja, hiszen lényegében ultraerőszakos kivégzések egymásutánjáról van szó, a beteg jelzőt pedig az előbbi mikéntjéért érdemelte ki, egészen elborult módon kell ugyanis elintéznünk ellenfeleinket - a karunkra szerelt láncfűrész csak a jéghegy csúcsa. A lenti trailer hemoglobinban gazdag ízelítőt ad a játékról:
Az európai megjelenésre mindhárom cím esetében 2009 folyamán lehet számítani, plusz ha minden igaz, egy negyedik játék is leleplezése is megtörténik majd, amely Shinji Mikami rendezésében készül.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek: