Pandora's Tower információk

Az idén januárban bejelentett, titokzatos Wii játékról végre lényegi információk jelentek meg a heti Famitsu újságban. A Nintendo szerint a játék szinte teljesen kész van, megjelenés Japánban május 26-án lesz.

Az először a helyi Nintendo Channelen megjelent, egész kellemesre sikerült előzetes videó alapján egy akció RPG-szerű játék lesz a Pandora's Tower, látszatra egy kis God of War beütéssel. A fejlesztő, a Ganbarion stúdió, eddig leginkább különböző mangákon alapuló verekedős játékokat készített, melyek nem nagyon jutottak ki Japánból, reméljük ebben az esetben most másként lesz, bár egyelőre nincs hír Japánon kívüli megjelenésről.

 

A történet egész morbidnak ígérkezik. Épp aratóünnepet tartanak Elysium-ban, amikor egy vadállat támadja meg az mulatozókat és megsebesíti Ceres-t, egy fiatal lányt. A főhős, az egykori katona, Ende - a lány barátja - szerepében ránk hárul a küldetés, hogy segítsünk kigyógyítani Ceres-t az átokból, mégpedig jó nagy mészárlás segítségével, természetesen mindezt szép színes, képregényes stílusban, elkerülve a 18+ karikát.

A vadállatok 12, különféle stílusú tornyokban élnek. Mindegyik végén egy-egy főellenség vár ránk, melyeknek húsa a kulcs Ceres megmentéséhez (kicsit Shadow of the Colossus utánérzés).