Kingdoms of Amalur: Reckoning bejelentés, videó, képek

Az Electronic Arts fellebbentette a fátylat az eddig csak "Project Mercury" néven ismert RPG játékról, amit a Big Huge Games egyik csapata, a 38 Studios fejleszt, és olyan szakmabeli zsenik vesznek részt a munkálatokban, mint Ken Rolston, Todd McFarlane és R.A. Salvatore.

A Kingdoms of Amalur: Reckoning című játékot úgy jellemezték, mint egy "Epikus, teljesen nyílt világgal rendelkező szerepjáték, ami Amalur-ban, egy új, titkokkal és mágiával teli fantázia világban játszódik." A Reckoning kizárólag egyszemélyes játékmódot fog tartalmazni, melyben a "Játékosnak egy epikus utazásban lesz része, miközben megoldja a már említett nyílt világ különféle misztikus rejtélyeit."

Amalur-nak saját történelme és kultúrája van, amit a továbbiakban folyamatosan bővíteni fognak képregényeken, regényeken és egyéb játékokon keresztül is. A fejlesztők fő célja az új világ minél szélesebb körben történő megismertetése, így a program várhatóan több nyelven is el fog készülni (Hogy a magyar köztük lesz-e, arról egyelőre még nincs hír).

A 2011-ben megjelenő játék PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra készül, rendszerkövetelményről, illetve az alkalmazott technológiákról egyelőre nem tudni semmit. A játék művészeti oldaláért Todd McFarlane felel, és biztos, hogy a képek alapján a látványra nem lesz panaszunk. De mivel most egy RPG játékról beszélünk, itt elsősorban a háttértörténet és a játék világának kidolgozása számít igazán, erre pedig R.A. Salvatore neve elég jó garancia.

A játéknak elindult a hivatalos honlapja is, ahol sok egyéb érdekességet is találhatnak a szerepjátékok szerelmesei, valamint kiadták a játék hivatalos debütáló videóját is, amit megtekinthettek alább: