Búcsúzik az Ensemble Studios

Az Xbox 360 exkluzív Halo Wars lett az 1995-ben alapított Ensemble Studios tagjainak legutolsó közös játéka. Ez nyilván nem újdonság, már tavaly szeptemberben kiszivárgott ugyanis, hogy a sikeres fejlesztő cég -mondhatni érthetetlen módon, azaz állítólagos pénzügyi okokból- áldozatául esik a Microsoft új üzleti tervének, és 2009-re csak azok maradnak, akik befejezik majd a Halo univerzum első "kirándulását" az RTS műfajba.

A játék már aranylemezen van, a jövő hónapban esedékes megjelenés után már csak a támogatással foglalkozó felügyelő csapat marad a Microsoft kötelékében, az Ensemble Studios Online divízió nevében, a korábbi tagokból verbuválódott esetleges új csapatok pedig csak mint külső fejlesztők vesznek majd részt a Microsoft Game Studios későbbi projektjeiben.

Bruce Shelley, a stúdió "nagy öregje", aki már a Microprose nagy klasszikusai, a Civilization és a Railroad Tycoon munkálataiban is részt vett, blogja hasábjain búcsúzott el a játékosoktól és munkatársaitól, valamint a csapat terveiről és jövőképéről is vallott, méghozzá meglehetősen optimista stílusban. Mivel az Age of... -sorozat minden egyes tagja meglehetős profizmusról és szakmai hozzáértésről árulkodik, és a pénztáraknál is jól szerepelt, nyilván nem kell majd félteni a fiúkat. Alant az Age of Empires-sorozat evolúciója látható - képekben.

Azóta történt

  • Ensemble Studios: utószó

    Mielőtt a Microsoft bezárta volna az Ensemble Studiost, a fejlesztőcsapat több ígéretes projekten is dolgozott.

Előzmények