NBA 2K25 - Az újgenerációs fejlesztések

Bár az új rész PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik, érdemes lehet a nextgen verziókat beszerezni.

Az elmúlt hétvégén a 2K új játékélményt érintő fejlesztéseket és funkciókat jelentett be, melyek autentikus akciót hoznak az NBA 2K25-be PlayStation 5 és Xbox Series X|S konzolokra, valamint PC-re. A ProPLAY, a 2K korszakalkotó technológiája – mely valós NBA kosarazókról készült felvételek alapján kreál magával ragadó játékélményt – még tovább bővült az idei részben, az animációk széles tárházát hozza el a 2K eddigi legélethűbb kosárlabda játékába. A frissítések között szerepel a vadonatúj labdapattogtató motor, mely a ProPLAY adottságait használja ki, valamint olyan kiegészítések is, mint a sajátos célzott lövés, dobásmegszakítás, dobásidőzítési profilok és a vadonatúj védelmi rendszer, a szurkolói rendszer és még sok más.

Hirdetés

„A realisztikus ábrázolás, a testreszabhatóság és a szabadság voltak a mozgatórugói az idei játékmenet-frissítésnek, beleértve az eddigi évek egyik legimpozánsabb játékmenet-motorját érintő fejlesztést. A ProPLAY-re támaszkodó fejlesztések egyfajta erőt, elmélyülési lehetőséget és nagyon fontos, hogy hitelességet hoznak a játékba, miközben a játékmenet példátlan szintű kontrollt ad a játékosok kezébe, hogy teljesen személyre szabhassák, hogyan vezetik és dobják kosárra a labdát.” - mondta Mike Wand.

A játékmenetet érintő innovációk, melyek az NBA 2K25 szeptember 6-án megjelenő PlayStation 5, Xbox X|S és PC kiadásával lesznek elérhetők:

  • Játékmenet a ProPLAY által: 9,000 új ProPLAY animáció került hozzáadásra az NBA 2K25-höz, melyek valós NBA felvételekből kerültek átfordításra a még autentikusabb játékélményért. Az 1,500 labdapattogtató animációval, 1,100 egyedi dobásanimációval a 2023-24-es NBA szezonban legtöbbet látott karakterektől, a több, mint 1,300 új labdán-kívüli animációkkal, melyek között 150 új egyedi mozgásstílus is helyett kapott, az NBA 2K25 a legélethűbb játékélményt nyújtja valaha.
  • Teljesen új labdapattogtató motor: Az NBA 2K25 a játék 15 évének egyik legnagyobb újításával érkezik, mely az új ProPLAY által támogatott labdapattogtató motort rejti. A ProPLAY™ erejével az NBA 2K25 labdapattogtató motorja dinamikus mozgást generál valós NBA felvételekből, mellyel új és autentikusabb érzést kölcsönöz a játéknak. Ez a fejlesztés azt jelenti, hogy a játékosok még élethűbb mozgást élhetnek át, ami egy az egyben megegyezik az NBA játékosok valós labdavezetésével.
  • Innováció a támadásban: Kreativitás, személyre szabhatóság, szabadság és hozzáférhetőség az NBA 2K25 támadás-fókuszú frissítésének sarokkövei, mely a kezdőket és a profi játékosokat is egyaránt kiszolgálja. Az olyan funkciók, mint a Pro Stick Rhythm Shooting, a Custom Visual Cues és a dobásidőzítő profilok személyre szabási lehetőséget nyújtanak a játékosok számára, hogy bármikor kitörhessenek bonyolultabb lövésekből és más mozdulatsort indítsanak. A tavalyi labdapattogtató lebontást is egy lépéssel továbbfejlesztettük a sajátos rádobások rendszerével, mely pattogtatásból-dobásba kombókat tesz lehetővé, melyek egyenesen NBA felvételekből kerültek átfordításra – a ProPLAY által.
  • A védekezés bajnokságokat nyer: Az NBA 2K25 egy teljesen új védekező rendszerrel is rendelkezik, mely támogatja a támadást előnyben részesítő játékosokat. A jobb oldali analóg dinamikus irányváltást tesz lehetővé, miközben a játékos pozícióba kerülhet, hogy kivédje az ellenfél támadását. A verseny rendszer is jelentős változásokon esett át, így most már a dinamikus súlyozás rendszerét használja a fix beállítás helyett, azaz a dobás előtti pillanatban veszi figyelembe a védekezés erejét, mintsem a labda elengedésekor és eszerint számolja ki a hatást.
  • MI játékmenet: Az MI játékmenet minden platformon komoly fejlesztéseken esett át, hogy kiegészítő szerepet tölthessen be a pálya távolságainál, a hibáknál, a védekezésnél, a bírálásnál, valamint az MI nehézség beállításával emeli a teljes élményt.
  • Learn 2K: Az NBA 2K25 tartalmaz egy új Learn 2K módot is, mellyel a játékosok mindent megtanulhatnak a 2K alap mechanikájától a legprofibb mozdulatokig. Legyen szó az új ritmikus kosárra dobásról, vagy a több száz mozdulat elsajátításáról, a minijátékokról, futógyakorlatokról vagy a gyakorló jelenetekről, a Learn 2K olyan oktató eszköz, mely az NBA 2K25-t mindenki számára még elérhetőbbé teszi.