Namco: Túl drágák a videojátékok

A Namco Bandai alelnöke, Olivier Comte egy MCV-nek adott interjújában kifejtette, hogy a mai játékok túl drágává váltak, így a játékkiadó cégeknek egy másodlagos tervet kell kidolgozniuk, ami előnyös mind a vásárlók, mind pedig a kiadók számára.

"Meggyőződésem, hogy a jövőben muszáj lesz változtatnunk a játékok árain - túl drágák a közönség számára," - mondta. "A fejlesztés költségét és a kiskereskedelmi hasznot is figyelembe véve a játékok átlagos £40 ára (Kb. 12,700,- Ft.) fair összeg [a számunkra], de a vásárlóknak túl magas."

"Szeptember és december között három bombasikerű játék jelent meg hetente, és a vásárlók egyszerűen nem tudják valamennyit megvenni. A játékok árai úgy £20 körül (Kb. 6,350,- Ft.) lennének megfelelőek - de ezért az árért nem tudnánk egy 10-15 órás játékidőt kínáló programot készíteni. Tehát, £20-nyi összegért felajánlanánk a vásárlóknak 4-5 órányi játékidőt, utána pedig a letölthető tartalmakkal több pénzt tudnánk csinálni."

Comte még annyit hozzátett, hogy a DLC-k ily módon történő alkalmazása egy újabb módszer lehetne a játékok árainak csökkentésére, miáltal továbbra is "vonzóak maradnának azok a vásárlók számára". Megemlítette továbbá, hogy jelenleg két modell alapján gyártanak játékot, dobozos vagy digitális kiszerelésben. Szerinte el kellene gondolkodniuk egy újabb mód kifejlesztésén.