Mindig játszol a telefonodon? Akkor ezt neked találták ki!

Az okostelefonok hihetetlen ritmusban fejlődtek az utóbbi években, és hála a rengeteg újításnak, ma már egy laptop vagy egy fényképezőgép szerepét is átvehetik. A legtöbb közép- és csúcskategóriás okostelefon képes a játékokkal is megbirkózni, ám az erre fejlesztett, speciális hardverrel ellátott telefonok nagyobb teljesítményt, jobb minőséget nyújtanak.

A játékipar hatalmas piaccá vált, amely sok pénzt generál, ezért kap egyre fontosabb szerepet a telefonok gaming funkciója is. 2017-ben a globális mobiljáték-bevétel összege elérte a 46,1 milliárd dollárt, így nem csoda, hogy a mobiltelefon-gyártók is szeretnének részesedni ebből.

Manapság, ha telefont vásárolunk, olyan márkák jutnak elsőre eszünkbe, mint a Samsung, az Apple, a Xiaomi vagy a Huawei telefonok. De melyek a legnagyobb gamer telefon gyártók? Íme!

1. Razer telefonok - Razer Phone 2

A Razernek nincs nagy tapasztalata a telefongyártásban, de a gaming világában otthon van, ismert márka, ha jó minőségű perifériákról van szó. A Razer Phone az első olyan Razer telefonmodell, ami 120 Hz-es képfrissítéssel bír, így a tartalom szinte folyik a kijelzőn. A Razer Phone 2 rendelkezik elődje tulajdonságaival, de bővült a Dolby Surround 5.1 technológiával, Snapdragon 845 processzor, illetve 4000 mAh kapacitású akkumulátor került bele, valamint rendelkezik QuickCharge 4.0+ rendszerrel is.

2. Asus telefonok - ROG Phone

Az ASUS ROG, amely szintén kedvelt név a gaming területén, 2018 júniusában egy speciálisan játékra fejlesztett telefonnal állt elő. Az ASUS által gyártott mobiltelefonban minden megtalálható, ami a Razer Phone 2-ben: Snapdragon 845 processzor, 8 GB RAM memória, viszont nagyobb, 6 colos kijelzővel, valamint 512 GB-os tárhellyel látták el. A kijelző 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik, így sokkal gördülékenyebb élményt kapunk, mint egy átlagos mobiltelefonnál (amelyen másodpercenként 60-szor frissül a tartalom).

3. Huawei telefonok - Mate 20 Pro

2018-ban jelent meg a Huawei első gamer mobilja, a Mate 20X. A Mate 20 és a Mate 20 Pro mellett október 16-án mutatták be ezt is, azonban ez itthon nem kapható.

Ugyanakkor a Mate 20 Pro egy csúcskategóriás, általános célú okostelefon, amit a gyártó a bevezetés napján egy Nintendo Switch konzollal hasonlított össze. Az összehasonlítás nem túlzás, a Huaweinek számos érve van arra, hogy ezt a telefont gamerként jelölje meg: Kirin 980 processzor, 6,4 hüvelykes (3120x1440 pixeles) OLED kijelző, 8 GB RAM és 256 GB tárolókapacitás jár a telefon mellé. Ezenfelül a Huawei Mate 20 Pro rendelkezik játékvezérlővel is, amelyet csatlakoztatni lehet a telefonhoz.

4. Apple telefonok – XR, XS és XS Max

A piac legdrágább okostelefonjairól van szó. Az Apple csúcstelefonjai lenyűgöző teljesítményt nyújtanak; az A12 Bionic processzorral és a 6.1 hüvelykes kijelzővel ellátott iPhone XR jó döntés, ha gamer telefont keresel, de az iPhone XS család is szuper választás. Az iPhone XS Max 6,5 hüvelykes képernyője nagyobb, mint 5,8 hüvelykes testvéréé, az iPhone XS-é, és nagyobb akkumulátorral is rendelkezik, így majdnem egy órával tovább képes működni. Mindkét XS telefon szintén A12 Bionic processzorral van ellátva.