MGS4: nagy elvárások, új project Kojimától

A PlayStation 3 japán felhasználóbázisa jelenleg csupán a kétmilliót súrolja alulról, Tanaka szerint pedig ez azért van, mert sokan a Metal Gear Solid 4 megjelenésekor terveznek gépet vásárolni. Ezt jól mutatja az is, hogy a Konami elvárásai az eladásokat tekintve óriásinak mondhatóak: nem kevesebb mint egymillió példányt szeretnének eladni a negyedik részből a szigetországban, ráadásul úgy, hogy az előző részek példájából kiindulva továbbra is Észak-Amerikát és Európát tartják a sorozat fő piacának.

Szó esett a sorozat szülőatyjáról, Hideo Kojimáról is: az elnök állítása szerint a dizájner-géniusz már egy új projecten dolgozik, amelynek azonban nem lesz köze a Metal Gear univerzumhoz. Konkrétumokat nem tudtunk meg, már csak azért sem, mert Tanaka szerint a játékot ebben az évben még nem fogják bemutatni. A találgatások természetesen egyből megkezdődtek: benne van például a pakliban, hogy a fentiek tükrében igaznak bizonyulhat a közelmúltban felmerült pletyka, mely szerint készül a Zone of the Enders PlayStation 3-ra.

Zárásként pedig térjünk vissza Solid Snake öregkori missziójához: új screenshotokkal tudunk kedveskedni a negyedik részről.