Men of War: Assault Squad 2 - launch trailer

Hazánkban is a boltok polcain van a Men of War: Assault Squad 2, a realisztikus és elismert valósidejű-stratégia sorozat új családtagja, melynek eddigi részeiben a második világháború és a vietnámi háború hadszínterein harcolhattunk. Magyarországon a Deluxe Edition kiadás kerül forgalomba, mely speciális felhasználói felületével, egyedi játékos avatárjaival, gyorsabb XP szerzési lehetőségével, a menüben különleges jelvénnyel, valamint egy speciális eredménnyel - az ötcsillagos tábornokkal – emelkedik a normál kiadás fölé.

Men of War: Assault Squad 2-ban megtalálhatóak az újfajta, egyjátékos módok, melyekben az extrém tankcsatáktól az izgalmakkal teli mesterlövész küldetésekig mindent megélhetnek a játékosok. Másfelől többjátékos térképein 1-1 és 4-4 csatákat is vívhatunk, de a valódi izgalmat az új, kifejezetten a 8-8 fős küzdelmekre alkotott pályák adják.

Az Assault Squad 2 jelentős változásokon esett át mind a játék motorja, mind a látvány terén a korábbi felvonásokhoz képest. Különös figyelmet szenteltünk az előző részek játékosainak kéréseire: ezek közé tartozott a többmagos processzorok támogatása, a továbbfejlesztett shader technológia használata, az „áramvonalasított” felhasználói felület, valamint a gépi ellenfelek intelligenciája is. Emellett a játék egységei olyan álcafestést is kaptak, amely annak függvényében változik, hogy az aktuális pályán épp milyen évszak van. Többek között az inventory rendszer is teljesen megújult és új grafikát kapott, frissültek a járművek, a hangzás, és a játék már a Steam többjátékos funkcionalitást is támogatja.

A Men of War: Assault Squad sorozatot jellemző, egyedülálló „közvetlen irányítási” rendszer lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egységeikkel – legyen szó katonákról vagy járművekről – a kurzorgombok segítségével, közvetlenül manőverezzenek. Például harckocsijaikat irányítva áttörhetnek a fedezékeken és az akadályokon és legázolhatják az ellenséges lőállásokban megbúvó katonákat, de ugyanígy lehetőségük van az egyes katonák irányítására is a harcban.