Megjelent a Civilization VI - Gathering Storm (PC)

A 2K és a Firaxis Games örömmel jelenti be, hogy a kritikusok által elismert, díjnyertes Civilization VI második kiegészítője, a Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm már elérhető PC-re. A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm keretében bemutatkozik egy aktív bolygó, ahol a geológia és a klimatológia egyedi és új kihívásokat teremt, valamint a Világkongresszus és a Diplomáciai Győzelem is. A játékosok új Műszaki Projekteket építhetnek meg, menedzselhetik városaik megújuló és nem megújuló energiaforrásait, valamint egyeztethetnek a világ többi vezetőjével a Világkongresszuson a természet dinamikus erői állította kihívásokon való felülkerekedésről. Ez az új kiegészítő továbbá kibővíti a Technológia és Állampolgár fákat egy jövőbeli korszakkal, nyolc új civilizáció kilenc új vezetőjével, új Diplomáciai Győzelem feltételekkel, számos új egységgel, kerülettel, csodával, épülettel és sok mással.

A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm lehetőségei:

  • KÖRNYEZETI HATÁSOK: Vulkánok, viharok (hó- és homokviharok, tornádók, hurrikánok), klímaváltozás, áradások és aszályok.
  • MEGÚJULÓ ÉS NEM MEGÚJULÓ NYERSANYAGOK: A stratégiai nyersanyagok további szerephez jutnak a Gathering Storm kiegészítőben. Ezeket a nyersanyagokat erőművekben használhatod fel, hogy áramot termelj a városaidnak. A legfejlettebb épületeidet először szénhidrogén-alapú nyersanyagok elégetésével (szén, olaj) láthatod el árammal, de az idő előrehaladtával megújuló energiaforrások is megjelennek. A nyersanyaghasználattal kapcsolatos döntéseid közvetlenül hatással lesznek a világ hőmérsékletére, és a jégsapkák olvadásához, illetve a tengerszint emelkedéséhez vezethetnek.
  • MÉRNÖKI PROJEKTEK: Alakítsd a világot magad körül, és birkózz meg a hátrányos földrajzi feltételekkel: építs ki csatornákat, gátakat, alagutakat vagy vasútvonalakat. A városok alapításánál gondolj az áradásveszélyre, de tartsd észben az olyan, később megjelenő technológiákat, mint a gátak vagy duzzasztók, amelyekkel megvédheted a településeidet.
  • VILÁGKONGRESSZUS: Hallasd a hangodat a világ vezetői közt. Szerezz diplomáciai előnyöket szövetségek kötésével, városállamok befolyásolásával, világversenyeken való részvétellel és egyebekkel. Használd a diplomáciai előnyödet, hogy ígéretet csikarj ki más vezetőkből, szavazz meg határozatokat, hívj össze különleges gyűléseket vészhelyzet esetén, és növeld a szavazatod súlyát, hogy elérd az új, diplomáciai győzelmet.
  • XXI. SZÁZADI TECHNOLÓGIA ÉS TÁRSADALOM:  Új korszakot adtunk a technológiai és társadalmi ágrajzokhoz. Küzdj meg az új környezeti hatásokkal spekulatív ötletek, például a népesség mesterséges szigetekre való átköltöztetése vagy levegőtisztító technológiák segítségével.
  • ÚJ VEZETŐK ÉS CIVILIZÁCIÓK:  Kilenc új vezető nyolc új civilizációból. Mindegyik egyedi bónuszokat és játékstílust kínál, valamint összesen kilenc egyedi egység, négy egyedi épület, három egyedi fejlesztés, két egyedi körzet és egy egyedi kormányzó állhat rendelkezésedre.
  • ÚJ FORGATÓKÖNYVEK:
    • The Black Death (A fekete halál): A fekete halál a XIV. század közepén pusztított Európában és Nyugat-Ázsiában, és több áldozatot szedett, mint bármelyik másik esemény a világtörténelemben. A járvány milliókat pusztított el, gazdaságokat tett tönkre, politikai dinasztiákat döntött meg és átalakította a nyugati világot. A feladatod átvezetni nemzetedet ezen a katasztrófán: tartsd életben az embereket, őrizd meg gazdaságod erejét a borzalmak és elkeseredés közepette.
    • War Machine (Hadi gépezet): Az első világháború kezdetén a német birodalmi sereg merész tervvel állt elő: megtámadni a semleges Belgiumot, aztán lerohanni Franciaországot, mielőtt még mobilizálhatnának. Ha sikerrel járnak, a német seregek egy hónapon belül elfoglalhatják Párizst és véget vethetnek az ellenállásnak. A terv meghiúsítására a francia vezérkar kidolgozta a 17-es tervet, amely teljeskörű haderőbevetéssel állította volna meg a német offenzívát. A háború kirobbanása után mindkét hadsereg akcióba lépett, és megkezdték a világtörténelemben egyik leghihetetlenebb és legdöbbenetesebb katonai hadjáratát. Ebben a többszemélyes kampányban a játékosok a két fél valamelyikét választva nézhetnek szembe a konfliktussal. Németországként a cél Párizs elfoglalása. Franciaországként a cél megakadályozni Párizs elestét. Ketyeg az óra, az ellenség pedig mozgásban van! Előre!
  • MÉG TÖBB ÚJ JÁTÉKTARTALOM: Hét új világcsoda, hét természeti csoda, 18 új egység, 15 új fejlesztés, 9 új épület, 5 új körzet, 2 új városkészlet, 9 új technológia és 10 új társadalmi tartalom.
  • ÚJ EGYSÉGEK: A Gathering Storm keretében 18 új egység mutatkozik be, köztük a visszatérő és közel elpusztíthatatlan Giant Death Robot, a The Rock Band, valamint egy különleges atommeghajtású korszak, ami alaposan fellendíti a turizmust
  • TOVÁBBFEJLESZTETT JÁTÉKMENETRENDSZEREK:  A kémkedési rendszer új lehetőségekkel bővült, a kulturális és tudományos győzelem frissült, új történelmi pillanatok kerültek hozzáadásra, és további fejlesztések történtek a létező rendszereken.