Mégis kapunk egy lemezmeghajtó nélküli nextgen Xbox-ot?

Korábban a Microsoft azt nyilatkozta, hogy egy új konzolt fejlesztenek, de a legújabb információk szerint lehet, hogy ez nem teljesen igaz.

Alig egy évre vagyunk az új PlayStaton és Xbox megjelenésétől, azonban a konzolokkal kapcsolatban még számos kérdésre nem kaptunk választ. Utóbbi esetében sokáig arról szóltak a hírek, hogy a Microsoft a normál válozatú, erősebb kiadás mellett egy olcsóbb, lemezmeghatjó nélküli kiadás is készül, azonban a cégóriás szerint csak egy gép készül náluk, ami jelenleg Project Scarlett néven fut. A Kotaku állítása szerint ez nem teljesen pontos, megbízható forrásuk (Aki elvileg egy fejlesztő) azt állítja, hogy továbbra is tervben van a  második gép, amely leginkább az xCloud és a Game Pass köré épül majd.

Az informátor szerint míg az erősebb gép a 4k/60FPS kombóra lesz kihegyezve, addig a gyengébb változat az 1440p/60FPS-t veszi célba, utóbbi teljesítménye nagyjából egy PlayStation 4 Pro-jéval vetekszik, csak pluszként erősebb CPU-t és SSD-t kap. Természetesen a Microsoftot is megkérdezték a témában, de ők csak annyit válaszoltak, hogy pletykákat és spekulációkat nem kommentálnak.