Már áprilisban bejelenthetik a Windows 9-et

Habár egyelőre még erősen pletyka kategóriába esik az alábbi hír, mégis érdemes megemlíteni, hogy a SuperSite for Windows című oldalon - ami elsősorban a Microsoft háza tájáról származó titkos, vagy csak megerősítetlen adatok közlésére szakosodott -, felbukkant egy érdekes bejegyzés, miszerint az áprilisban megrendezésre kerülő BUILD 2014 konferencián leplezik le a "Threshold" kódnevű operációs rendszert, ami állítólag nem Windows 8.2, hanem egyenesen Windows 9 névvel kerül majd boltokba, mégpedig jövő áprilisban.

Az oldal információi szerint a Microsoft idén kiadja a Windows 8.1-hez érkező Update 1 (GDR1) frissítést, ami leginkább egy Service Pack-nak felel meg. Ennek megjelenése április környékén várható, egyszerre a Windows Phone 8.1-el. Ezt szintén a BUILD 2014 rendezvényen mutatják be, ahol azzal egyidőben a jelenleg "Threshold" kódnéven futó operációs rendszerről is lerántják majd a leplet.

Habár a hírek szerint a Microsoft maga is csalódott a Windows 8-ban (Az eredeti kiadás megjelenése óta már számtalan ingyenes frissítés érkezett rá (8.1), ennek ellenére még mindig kevesebb, mint 25 millióan használják világszerte, ami katasztrofális eredmény). Ennek ellenére a legtöbb vitát kiváltó csempés felületet továbbra sem akarják elvetni, helyette érkezik a Metro 2.0, amiben állítólag kijavítják a hibákat. Az új rendszert pedig az eddigi tervekkel ellentétben nem Windows 8.2 névvel adják ki, hanem elbúcsúznak a balszerencsés nyolcas számtól és egyből a Windows 9 fog érkezni.

A Windows 9-ből természetesen áprilisban még nem lesz kipróbálható változat, a fejlesztések csak hónap végén indulnak, de azt követően több lépcsőben adnak ki különféle buildeket, majd a tervek szerint jövő áprilisban a boltok polcaira kerülhet a Windows 9.

A fentebb leírtak még erősen pletyka kategóriába esnek, a biztos információkat majd áprilisban, a BUILD 2013 rendezvényt követően ismerjük meg.

Azóta történt