Majdnem 3 millió Nintendo Switch talált eddig gazdára

A Nintendo a 2016-os üzleti évre vonatkozó konferenciáján elárulta, hogy a Switch eddig sikertörténet, amit persze tudtunk, de hivatalosan számba öntve ez az állítás még nem volt. Végre ez is megtörtént, ugyanis a japán cég 2,74 millió termék leszállítását ismerte el. Ezt a számot nagyjából sejteni lehetett a korábbi, nem hivatalos eladási adatok alapján, tehát hatalmas meglepetés senkit sem érhetett. Ennél azonban fontosabb, hogy a Nintendo mit vár a jövőben a konzoltól.

A japán vállalatnál elmondták, hogy a következő üzleti évre vonatkozóan komoly tartalmakkal készülnek a Switch konzolra, így azt remélik, hogy az érdeklődést folyamatosan fent tudják tartani. Emiatt úgy gondolják, hogy a következő év áprilisának végéig további tíz millió terméket tudnak majd leszállítani, így az összesített eladás a starttól kezdve megközelítené a 13 milliós tételt.

Ha a Nintendo előrejelzései bejönnek, akkor a Switch ugyan elmaradna a Sony PlayStation 4 hasonló kezdeti időszakra levetített eladásaitól, de a Microsoft Xbox One-t megelőzné. Ez az összevetés ugyanakkor egy kicsit csalóka, mivel a start időpontja miatt a Sony és a Microsoft két ünnepi szezont is letudhatott a megjelenéstől számolt egy és majdnem negyed év alatt, míg a Nintendo Switch esetében csak egy ünnepi szezon lenne benne az eredményekben.