Machinarium: Amnesztia a kalózoknak

A független játékkiadók és játékfejlesztők igen nehéz helyzetben vannak a kalózokkal szemben, különösen amikor a mindenféle DRM-től mentes játékaikkal azok is játszhatnak, akik nem vásárolják meg eredetiben a programot.

A Machinarium című point&click kalandjátékot fejlesztő Amanita Design egyik embere, Jakub Dvorsky szerint a játékukkal játszó felhasználóknak mindössze az 5-15%-a vásárolta meg a programot, ami igen elszomorító. Ezért a srácok amnesztiát hirdetnek a kalózoknak: a Machinarium című játék árát 20 dollárról 5 dollárra mérsékelték, egészen augusztus 12-ig.

Magyar pénzben számolva tehát most megvásárolhatjuk a játékot 1105 Forintért. Ebben az összegben benne foglaltatik egy vadonatúj dal is, aminek a címe "Pirate Amnesty". A srácok remélik, hogy akik illegális úton szerezték be a játékukat, és még most is játszanak vele, azok élni fognak a lehetőséggel, hogy ezért a minimális összegért cserében támogassák  is a fejlesztőket, hogy továbbra is színvonalas játékokat készíthessenek.

Azóta történt