Készül egy olcsóbb, felhő alapú Xbox?

A legfrissebb szóbeszédek szerint a hagyományos újgenerációs konzol mellett jön egy olyan gép is, amely streameli nekünk a játékokat.

Alapvetően szerintünk túl sokan nem lepődtek meg azon, amikor az idei E3-on a Microsoft bejelentette, hogy már dolgoznak egy új Xbox-on, amely jelenleg a Scarlet kódnevet viseli. Nyilván jó ideig még nem fogunk részleteket hallani a gépről, azonban a Thurrot újabb érdekes részletekről ír a gépcsaláddal kapcsolatban. Nem véletlen az "gépcsalád" megnevezés, ugyanis az értesülések szerint a klasszikus új konzol mellett jön majd egy olyan olcsóbb változat is, amelyen kizárólag stream szolgáltatás keretén belül lesz elérhető minden játék.

A streamelt programok legnagyobb problémája természetesen a válaszidő, az új gép (Jelenleg a Scarlet Cloud nevet viseli) esetében állítólag sikerült olyan megoldást kitalálnia a Microsoftnak, amellyel minden játék élvezhetően fut. Ennek részleteiről nyilván még semmit nem tudunk, de arról már most szó esett, hogy a konzol többek között a képfeldolgozást, a testek ütközését és a kontroller jelét is helyileg (Azaz hardveresen) dolgozza fel, vagyis némi számítási kapacitást azért kapunk majd a géptől.