Készül a Modern Warfare 3

Bár a Modern Warfare második része csak a napokban jutott el a boltok polcaira, a Babelgum nevű internetes tévé már most bemutatta a készülő harmadik részt, melynek kapcsán meglátogatták az Infinity Wards stúdióját. A frissen bemutatott program minden idők legélethűbb katonai szimulációja lesz: a játékos a 19 éves közlegényt, Keeshan Lewis-t fogja alakítani, aki civilként egy használt autó kereskedésben dolgozott, most azonban bedobták a frontvonalra. A játék során gyakorlatilag végig parancsra fog várni, fegyverét nem igazán fogja használni, fő feladata az őrködés lesz, de olyan izgalmas teendőkben is része lehet, mint a teherautók kerekében lévő nyomás ellenőrzése, illetve a honvágy legyőzése. A pályákon soha nem látott élet zajlik, a többi katonával beszélgethetünk arról, hogy miért olyan gyenge a térerő a sivatag közepén, továbbá elmélkedhetünk az élet olyan nagy dolgairól, mint hogy Shakira vagy Jessica Biel jobb-e az ágyban. A játékidő elérheti a 17250 órát (közel két év), ráadásul a játék akkor sem ér véget, mikor küldetésünk végeztével hazatérünk, ott ugyanis ki kell bírnunk ismerőseink végeláthatatlan kérdésfolyamát ("hány embert öltél meg?", "tényleg olyan volt, mint a Black Hawk Down?"). Bónuszként ki kell lábalnunk az alkohol okozta függőségből.

A játék a videó alapján nagyon fejlett stádiumban van, hamarosan a boltok polcaira kerülhet. A készítők már egy DLC-t is bejelentettek, a Redeployment: Germany (németországi áthelyezés) keretein belül a járművekkel kapcsolatos jelentéseket kell lefénymásolnunk és iktatnunk, cigarettacsikkeket kell gyűjtenünk, de a fő kihívást nem ezek fogják jelenteni: 3200 Humvee-t kell majd megjavítanunk, így nem biztos, hogy marad majd időnk az alvásra.

A fejlesztők már a Wii verzión is dolgoznak, melyhez nagyjából nyolc kilogrammnyi felszerelést is csomagolnak majd: a plasztikból készült M-249-es géppuska replikáját a játék közben végig magunkon kell hordanunk, de lőni vele csak parancs esetén szabad, egyébként komoly megtorlása számíthatunk.

Íme a videóriport a készülő programról:





















Mielőtt bárki szívrohamot kapna: természetesen egy kiválóan kidolgozott tréfáról van szó. Reméljük, hogy a sorozat rajongói hozzánk hasonlóan jókat derültek a videó megnézése közben!

Előzmények