Jövőre jöhet a Nintendo Switch új verziója?

Nagyjából két hónapja jelent meg a javított Tegrákkal szerelt Nintendo Switch verzió, de ez mondhatni egy kényszerű frissítés volt, ugyanis az NVIDIA rendszerchipje igen egyszerűen törhetővé tette az eredeti konzolt. A The Wall Street Journal riportja szerint azonban érkezik az igazi vérfrissítés is, amire a következő évben kerülhet sor.

Bár a konzolok már a működés tekintetében is a fix hardverre építenek, azért igen jellemző, hogy a gyártók az adott generáció belül többször frissítik a kiadott gépeket, így javítva azok egyes tulajdonságait. Az aktuális generációban ráadásul a Sony és a Microsoft még azt is bevállalta, hogy félidőben erősítenek a hardveren, persze a kompatibilitás megőrzése mellett. A The Wall Street Journal szerint a Nintendo erre nem készül, viszont a kijelzőn javítanának.

A Switch nevű konzol igazából nem rendelkezik rossz kijelzővel, de mondjuk kiemelkedővel sem, tehát lehet hova fejlődni. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy ez egy hordozhatóságra is tervezett masina, vagyis a fogyasztás egy jelentős részét a megjelenítő hozza össze, így egy modernebb panellel bizony könnyen lehet nyújtani az üzemidőn, ami szintén ráfér a szerkezetre.