Idén is lesz Tekken World Tour

Ezúttal már 16 régióra terjednek ki a versenyek, amelyben természetesen hazánk is részt vesz.

A Bandai Namco Europe a minap bejelentette, hogy a TEKKEN 7, ami már az 5. évfordulóját ünnepli, visszatér a kompetitív esport élvonalába a TEKKEN World Tour 2022-vel, ami tovább bővül, így már 16 globális régióra terjed majd ki. Az elmúlt két év offline események nélkül telt, ez az új esemény viszont személyes lesz, amely lehetővé teszi a legjobb körülményeket és mérkőzéseket, főleg a World Tour Finals-ra, amelyre a tervek szerint 2023 elején kerül majd sor. A játékosokat 16 regionális ranglistán (Magyarország az 5-ös régióban szerepel olyan országokkal mint Finnország, Ukrajna, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, Koszovó, Bulgária, Észak-Macedónia, Románia, Törökország, Észtország, Lettország, Litvánia, Moldova, Görögország) keresztül rangsorolják majd a legfontosabb versenyeken nyújtott teljesítményük alapján. Utána a legtöbb régióban Regionális Döntő kerül megrendezésre, ahol kiderül, hogy melyik játékos fogja képviselni az adott régiót a TEKKEN World Tour 2022 döntőjében, aminek Európa fog otthont adni 2023 elején.

Az idei évi bajnokság alkalmából a TEKKEN World Tour 2022 MASTERS és DOJO események júniustól októberig tartanak, majd a Regionális Döntők következnek októbertől decemberig, és végül a nagydöntő 2023 év elején lesz esedékes. Az első MASTERS esemény a Community Effort Orlando-n (CEO), Floridában kerül megrendezésre június 24-26 között, miközben a közösség által működtetett DOJO versenyek június 24-től kezdődnek. Azok a versenyszervezők akik szeretnének DOJO-státuszú eseményre regisztrálni, azok a Start.gg és Challonge.com oldalakon tehetik meg.

A játékosok számos lehetőséget kapnak a pontszerzésre és a ranglistán való feljebb kerülésre a különböző eseménynek köszönhetően:

  • DOJO Események

A DOJO események ölthetnek offline, vagy online formát is, és nyitva állnak a világ összes játékosa előtt, azonban csak azok a játékosok szerezhetnek pontokat a Regionális Ranglistán, akik az eseménnyel azonos régióban szerepelnek. A szerzett pontok mennyisége a verseny méretétől függően változik.

  • DOJO Prime Események

Ezek az események hasonlóak a DOJO eseményekhez, de pénzügyi támogatással kiegészítve a TEKKEN World Tour jóvoltából és a szerzett pontok mennyisége nem a résztvevők mennyiségétől függ. A versenyszervezők jelentkezhetnek, hogy a saját eseményük is DOJO Prime Eseménnyé váljon.

  • MASTER és MASTER PRIME Események

A játékosok szabadon részt vehetnek és szerezhetnek pontokat bármely MASTER eseményen világszerte. Ezek az események hivatalosan támogatottak és több pontot hozhatnak a regionális ranglistán. Az EVO Las Vegasban egy MASTER PRIME esemény lesz és ezen a versenyen lehet majd a legtöbb pontot szerezni. A MASTER események menetrendje a következő:

  • CEO (Daytona Beach, Florida, Egyesült Államok) – 2022 június 24-26.
  • EVO (Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok, az EVO egy MASTER+ esemény, amely a legtöbb ponttal jutalmazza a résztvevőket) – 2022 augusztus 5-7.
  • VSFighting (Birmingham, Egyesült Királyság) – 2022 augusztus 19-21.
  • RevMajor (Manila, Fülöp-szigetek) – 2022 szeptember 17-18.
  • The Mix Up (Lyon, Franciaország) – 2022 október 1-2.

A regionális ranglisták a különböző események függvényében változnak. A játékosok rangsorolásának alapja egy offline MASTER-en, valamint a 4 legjobb, DOJO eseményen nyújtott teljesítményük lesz. Minimum 4 és maximum 16 játékos juthat tovább régiónként a Regionális Döntőbe, ami a 16-ból 13 régióban lesz megtartva. Az Óceániai, a Közel-Keleti, valamint a Fülöp-szigeteki és a Kelet-Ázsiai régióban a játékosok közvetlenül a ranglista éléről kvalifikálhatnak a TEKKEN World Tour 2022 döntőjébe. További információk a Regionális Döntőkről később lesznek elérhetők.