Hordozható konzol helyett telefon és tablet?

Az ITcafé az IDC és az App Annie friss jelentéseit elemezve jutott arra a megállapításra, hogy mára bizony a hordozható konzolok piacát nem a Nintendo és a Sony uralja.

Az adatok valóban ezt a képet mutatják, és valóban úgy néz ki, hogy manapság bizony sok kiadónak jobban megéri okostelefonra és tabletre játékot kiadni, mint játékra optimalizált eszközre. A helyzet viszont talán nem ennyire egyszerűen eldönthető. A játékra dedikált eszközök piaca ugyanis továbbra sem rogyott össze, hiszen az egyre fejlődő okostelefon piac nem kizárólag a Sony-tól és a Nintendo-tól szívott el vásárlókat, inkább új rétegek előtt nyitotta meg az utat a játékok világába.

A 3DS eladásai már meghaladták a 31 millió példányt, amihez az is társul, hogy világviszonylatban bizony minden héten az élmezőnyben van egy-egy 3DS játék is a toplistákon. Tény, hogy ez a szám össze sem hasonlítható a piacon lévő okostelefonok és táblagépek számával, de a két piac egyelőre nem is teljesen fedi egymást, még ha egyre közelebb is kerülnek.

Egyelőre úgy fest, hogy bár valóban komoly tényezővé váltak az okostelefonok és táblagépek a játékok piacán, egyelőre még a játékra optimalizált eszközök is megférnek mellettük. Reméljük az egyre inkább kiélezett verseny nekünk, játékosoknak kedvez majd.

Az ITcafé elemzését itt olvashatjátok.