Hellraid: Új motorra váltanak a készítők

A Techland újra bejelentette a Hellraid című programot, mely egyesíti magában a hack & slash RPG, az FPS és az MMO játékok tulajdonságait. Habár a hivatalos bejelentés már tavaly megtörtént, ám időközben olyan változás következett be a projektben, ami miatt ismét meg kellett tenniük ezt a lépést a készítőknek. A Hellraid című játékot eredetileg a Chrome Engine 5 hajtotta volna, amit a Dead Island két részéből már ismerhetünk. Ám most a Techland úgy döntött, hogy átírják a programot az újonnan kifejlesztett Chrome Engine 6-ra, amit a stúdió másik játéka, a Dying Light számára készítettek.

Ez a generációváltás sok hasznos változást eredményez majd a programban, de lesz pár kevésbé kellemes következménye is. Az új motornak köszönhetően sokkal szebb lesz a grafika, kidolgozottabbak lesznek az animációk, a harci mechanika, a környezeti hatások, a fegyverek kezelése, valamint három vadonatúj játékmóddal is gazdagszik a játék.

A Hellraid című program egyszemélyes módban (Story Mode), valamint kettőtől négy főig játszható multiban is játszható lesz. Utóbbinál lehetőségünk lesz arénában küzdeni a szörnyek hordája ellen, valamint kooperatív módban teljesíthetjük az egyjátékos hadjárat küldetéseit, de eltérő feladataink lesznek, mint például magas kombók vagy pontszámok elérése.

Ami az - egyesek számára - kellemetlen részét illeti a motorváltásnak, hogy korábban a játékot PC mellett még az előző konzolgenerációra jelentették be, vagyis PS3-ra és XBOX360-ra. Azonban a Chrome Engine 6 már egy új-generációs motor, és mint ilyet, kifejezetten az új készülékekre optimalizálva fejlesztették ki. Ezért nem meglepő, hogy a Techland hivatalos bejelentése értelmében a Hellraid című játék mostantól csak PC-re, PS4-re és XBOX One-ra készül.

Akiket érdekelnek a motorváltással kapcsolatos további információk, elolvashatják azt a részletes interjút, amit a VG247 oldal készített a Hellraid producerével, Marcin Kruczkiewicz-cel. Elmondása szerint az elkövetkezendő hetekben napvilágot látnak képek, videók és információk, melyek biztosan meggyőzik a játékosokat afelől, hogy ez nem egy Dead Island klón lesz.

A Techland az elkövetkezendő pár hónapban a játék új motorra történő átírásával fog törődni, majd nekikezdenek a Steam Korai Hozzáférés programjának előkészítéséhez. Terveik szerint ennek keretében idén ősszel a PC-s játékosok már kipróbálhatják, milyen lesz a Hellraid című játék.

Ami a végleges megjelenést illeti, a motorváltásnak köszönhetően immár nem tudják idén befejezni a játékot, így a program csak valamikot 2015-ben kerül a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények