HD Remake - A '90-es évek nagyjai

Bizonyára sokakban felmerült már az ötlet, hogy némelyik régebbi játékkal szívesen játszana felújított, plasztikázott verzióban. Ez az ötlet egyáltalán nem új keletű, a legjobb bizonyíték erre a Serious Sam HD, ami az öldöklős játékok kedvelőit kényezteti a mai kor elvárásainak megfelelő grafikai teljesítménnyel. A másik véglet a különböző Textúra Modok, amelyek új képekkel ruházzák fel a grafikai elemeket, így újítva meg a játékokat. A végeredmény szempontjából majdnem mindegy, melyiket alkalmazzuk, a lényeg úgy is a régi játékélmény felelevenítése lesz.

A továbbiakban láthattok 7 olyan nagy nevet, amelyek mérföldkőnek számítottak, és megérdemelnék a megújulást. A listát az egyik külföldi játékos oldal készítette, tehát nem a Gamepod által összeállított.

Ha éreztek magatokban annyi erőt vagy lelkesedést, állítsátok össze a Saját listátokat, és akkor mindenki kifejtheti, hogy melyik gyöngyszemet várná tárt karokkal.

7. Bushido Blade (1997)

A fegyveres harci játékok úttörője, sok olyan elemmel, ami igazán élvezetessé tette a verekedős játékokat.

6. Blast Corps (1996)

A rombolás kedvelőinek nagy kedvence, nukleáris hadviselés, és nyers erő, mindez egy játékban.

5. Twisted Metal (1995)

A PlayStation egykori húzócíme, egy brutális autós játék, amit talán a Flatout szériához lehetne hasonlítani. Pörgős játékmenet, és eszetlen ütközések.

4. X-Wing (1993)

A Star Wars rajongók nagy kedvence, ami kellemes perceket okozott a játékosnak, de nem olyan kellemeseket a Birodalmi Flottának.

3. Parasite Eve (1998)

New York, egy gyönyörű nő talpig feketében, a Szabadságszobor, és egy velejéig romlott csecsemő. Egy öregedő klasszikus, ami lassan a feledés homályába merül.

2. Panzer Dragoon (1995)

A SEGA lenyűgöző RPG-je, ahol egy sárkány hátán élhettünk át nagy kalandokat.

1. System Shock (1994)

A manapság nagy népszerűségnek örvendő BioShock széria előfutára, ami akkoriban legalább akkora durranás volt, mint most a kis tesók. Warren Spector nagy nevei mellett (Thief, Deus Ex) ez a játék is megérdemelné a tatarozást.

A lista természetesen nem teljes, nyugodtan kiegészíthető. Várjuk az ötleteket.