Hamarosan elérhető lesz az 1440p-s felbontás az Xbox One konzolokon

Nagyjából negyed éve számoltunk be arról, hogy a Microsoft az eddig jellemzően támogatott Full HD és a 4K mellett a WQHD-t is biztosítani akarja az Xbox One X konzolon. Ennek számos előnye van, ahogy azt az alábbi hírünk részletezi is, de mára vannak friss információk. Többek között az, hogy a szóban forgó képesség jön kisebb teljesítményű variánsra

Kevin Gammill, az Xbox programmenedzsere a Twitteren elárulta, hogy az 1440p-s felbontás natív támogatása hamarosan megérkezik az Xbox One X és az Xbox One S konzolokra. Azt nem tudni, hogy az eredeti Xbox One-nal mi lesz, hardveresen akadály biztos nincs, de kérdéses, hogy a Microsoft be akarja-e vezetni ezt az új módot az aktuális generáció legrégebbi verziójú konzoljára.

Igazából az 1440p-s felbontásnak igazán haszna az Xbox One X-en lesz, tehát a kisebb teljesítményű változattal nem sokat vesztenek a játékosok, elvégre ez úgyis csak annyit csinálna, hogy a jellemzően Full HD, vagy ez alatti natív felbontást felskálázná WQHD-re. A legerősebb masina viszont kellően gyors ahhoz, hogy a fejlesztők natívan 2560x1440 pixeles képet számítsanak rajta, ami mellett már fontos lesz az új mód.

Azóta történt