Guild Wars 2: a hivatalos álláspont

Mint tegnap megírtuk, az NCSoft hivatalosan 2010 és 2011-re tette a sokak által várva várt Guild Wars második részének elkészültét. Sok rajongó azonnal felkapta a fejét, miért is kell ilyen sokat várni rá, hiszen az eddigi találgatások ez évre tippelték a bétatesztelést (és több helyen a megjelenést is).

Mike O'Brien hivatalos levelet küldött, melyben elmondása szerint "a Guild Wars 2 akkor jelenik meg, amikor elkészült" továbbá hozzátette: "az NCSoft-nak eddig nem jelentettek semmilyen határidőt, vagy megjelenési dátumot, így az eddigi találgatások teljesen alaptalanok voltak, kiadójuktól szabad kezet kaptak, nem áll szándékukban kiadni a játékot mielőtt az teljesen elkészülne".

Az eredetileg ázsiai kiadó jelenleg nagyobb átszervezési munkálatokat végez, fejlesztő csapatokat költöztetnek Amerikába. Mike O'Brien erről így fogalmazott: "Az ArenaNet körül nyugodt a helyzet, cégük folyamatosan bővül, hogy a Guild Wars 2 fejlesztését kielégítsék, a pénzügyi tőkéjük is megvan, így addig fogják gyúrni a játékot, ameddig annak erre szüksége van".

Azóta történt

Előzmények

  • GW2 csak 2011-ben?

    Az NCSoft nyilvánosságra hozta a napokban az utolsó negyedéves Üzleti adatait és ennek tükrében többek között fejlesztés alatt lévő játékaik megjelenési dátumairól is nyilatkozatot tettek közzé.

  • Beperelték az NCSoftot

    A Worlds.com még december 11-én jelentette be, hogy két szoftverszabadalmukkal kapcsolatban eljárásokat...

  • Veszteséges az NCSoft, lelépett Garriot

    Közel 50 százalékos visszaeséssel zárta az elmúlt üzleti negyedévét az NCSoft, ahonnan a Tabula Rasa-t jegyző Richard Garriot végleg lelépett.